Αυτά είναι τα πρωταπριλιάτικα φωτογραφικά ψέματα του 2015


Αυτά είναι τα πρωταπριλιάτικα φωτογραφικά ψέματα του 2015

Πάμε να δούμε ποια ήταν αυτά.

Ξεκινάμε με το δικό μας Πρωταπριλιάτικο ψέμα, στο οποίο αναφέραμε την παρουσίαση του πρώτου Drone της Canon.
Όπως και πέρσι και φέτος καταφέραμε να ξεγελάσουμε πολλούς από εσάς, αν και η αλήθεια είναι ότι με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε, όπως ότι η μπαταρία φορτίζει κατά την πτήση από ηλιακό πάνελ, ότι πιάνει μόνο ιαπωνικούς δορυφόρους, ότι έχει εμβέλεια 20 χιλιόμετρα και 1000 μέτρα καθ’ ύψος και ότι θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Ελλάδα, δεν περιμέναμε να έχει την επιτυχία που είχε.

canon-drone

Η ιστοσελίδα DIYPhotography είχε μία παρόμοια ιδέα αναφέροντας ότι Canon και Nikon διαφήμιζαν την ανακοίνωση Drones, μάλιστα για τον λόγο αυτό δημιούργησε και δύο ψεύτικες ιστοσελίδες, τις thenikondrone.com και canondronex.com.

canon-niko-drone-

canon-drone-x-

i-am-flying-nikon-

Από την άλλη η ιστοσελίδα drohnen δημοσίευσε την πρώτη εικόνα του επερχόμενου DJI Inspire 2, στο οποίο έχει προσαρμοστεί μία Canon DSLR.

inspire2

Προχωράμε στην ιστοσελίδα lavidaleica η οποία δημοσίευσε την πληροφορία ότι η Leica ξεκινάει συνεργασία με την Fujifilm, με την παρουσίαση της νέας Leica XT. Η δεύτερη “βόμβα” ήταν ότι η Leica αποφάσισε να ακολουθήσει την Zeiss και να κατασκευάζει τους φακούς της και για τις Canon, Nikon και Sony.

Leica_XT

Leica_R_28-90

Η Petapixel από την μεριά της δημοσίευσε την ανακοίνωση της νέας Nikon P∞, μίας superzoom μηχανής με οπτικό zoom 1458x (24-34992mm). Σύμφωνα με την δημοσίευση η νέα μηχανή έχει ανάλυση 16 megapixels, Wi-Fi, NFC, GPS, ISO μέχρι 3115 και η τιμή της είναι στα 3.115 δολάρια.

nikon-p-fake-zoom

Πάμε στην Lomography η οποία παρουσίασε την πρώτη υποβρύχια instant μηχανή της, την Caribbean.

Η Fotodiox από την μεριά της ανακοίνωσε το δικό της adapter για την σύνδεση μίας Canon μηχανής με μία Nikon μηχανή, στο πακέτο του οποίου περιλαμβάνεται και μία κολλητική ταινία.

Η ιστοσελίδα fstoplounge επέλεξε να ξεγελάσει τους αναγνώστες της με την δημοσίευση της εξαγοράς της κινεζικής Yongnuo από την Canon, προς 500 εκατομμύρια δολάρια.

canon-yongnuo

Επιπλέον η ίδια ιστοσελίδα ανέφερε ότι η Leica ανακοίνωσε το πρώτο της σύστημα για καθαρισμό αισθητήρα, το Leica DUSBUNIE, το οποίο μπορεί μέσα σε 10 δευτερόλεπτα να καθαρίσει ένα αισθητήρα.

Leica-DusBunie

Το σερί της fstoplounge συνεχίστηκε με την δημοσίευση ότι η Adobe ανακοίνωσε την τεχνολογία Content Aware Rotate, μέσω της οποίας είναι δυνατή (στο Adobe Photoshop) η περιστροφή ενός αντικειμένου μέσα σε μία φωτογραφία.

adobe

H Defrozo παρουσίασε από την μεριά της τα πρώτα custom themes για το σώμα των DSLR της Canon με την ονομασία LegendGearPro, τα οποία κάνουν κάθε μηχανή ξεχωριστή. Μάλιστα τα πρώτα τρία σχέδια είναι εμπνευσμένα από το PacMan, το iPhone και τους StarWars.

PACANON

PACANON

iCanON

iCanON

STARCAN

STARCAN

H ιστοσελίδα Digital Camera World δημοσίευσε ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η πλατφόρμα Flickr παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό στην σελίδα της, το οποίο δεν επιτρέπει το ανέβασμα θολών φωτογραφιών.
Το νέο χαρακτηριστικό αναφέρεται ότι οφείλεται σε νέο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος με σκοπό την μείωση των ψηφιακών αποβλήτων και την απελευθέρωση χώρου στο internet θα αναγκάσει τους χρήστες να αφαιρέσουν τις θολές τους φωτογραφίες αλλά και τα κουνημένα videos από τα κοινωνικά δίκτυα και το YouTube. H φάρσα σχετικά με τον νέο νόμο πήγαινε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι μέχρι το 2019 όλες οι μηχανές και τα smartphones θα πρέπει να έχουν τεχνολογία που θα απαγορεύει την αποθήκευση θολών φωτογραφιών και κουνημένων videos.

macbook1

Η εταιρεία κατασκευής Photo Booth, TheSnapBar, ανακοίνωσε από την μεριά της το πρώτο οργανικό Photo Booth, το επονομαζόμενο Bamboo-Th, το οποίο δουλεύει μόνο με το φως του ήλιου και θέλοντας να προστατέψει το περιβάλλον δεν προσφέρει εκτυπώσεις. Αντί για φωτογραφίες οι καλεσμένοι παίρνουν φύλλα bamboo.

bambooth

Η Kodak επέλεξε να παρουσιάσει το πρώτο Picture Kiosk για αυτοκίνητα, το Kodak Picture Kiosk Dashboard.

kodakkioskcar

Η ThinkGeek ανακοίνωσε το νέο Do It YourSelfie 360° Selfie Rig (στην τιμή των 200 δολαρίων), με το οποίο μπορεί κάποιος με την βοήθεια 12 καμερών να κάνει μία τρισδιάστατη selfie του εαυτού του.

Σειρά έχει η Honda με την νέα έκδοση του αυτοκινήτου της, Honda HR-V Selfie Edition, το οποίο έχει στον εξοπλισμό του 10 μικροσκοπικές κάμερες σε διαφορετικά σημεία, για selfies εικόνες .

Συνεχίζουμε με τα νέα παπούτσια της εταιρείας Miz Mooz, τα πρώτα selfie παπούτσια που έχουν ειδική υποδοχή για να μπαίνει smartphone και να δημιουργεί selfies φωτογραφίες.

Από την άλλη αν κάποιος είναι πραγματικά φιλόζωος θα ενδιαφερθεί για το πρωταπριλιάτικο ψέμα της PetCo, η οποία δημιούργησε το πρώτο selfie stick για ζώα. Το dog on a stick είναι στην τιμή των 50 δολαρίων και με την αγορά του παίρνουμε και το cat on a stick.

selfie-stick-features

Με ποιο από όλα γελάσατε πιο πολύ;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Εγω πιο πολυ απογοητευτικα με αυτη τη φαρσα http://re35.net/

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!