Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να καταγράφουμε video και φωτογραφίες ταυτόχρονα;


Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να καταγράφουμε video και φωτογραφίες ταυτόχρονα;

Με την νέα μηχανή της Canon, EOS-1D C, της σειράς cinema, με δυνατότητα καταγραφής video 4K (4096 x 2160), τα δεδομένα στην ψηφιακή φωτογραφία φαίνεται να αλλάζουν.  Ο καιρός που θα τραβάμε video και στην συνέχεια θα επιλέγουμε στον Η/Υ μας το καρέ του video που θέλουμε για να εξάγουμε μία εικόνα – φωτογραφία δεν φαίνεται να είναι μακριά.  Πλέον τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά ακόμα και όταν αποφασίσουμε να εκτυπώσουμε μία εικόνα που έχει εξαχθεί από το καρέ ενός video.  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που θα αποκτήσει ένας φωτογράφος με την εξέλιξη αυτή είναι ότι κατά την διάρκεια του video και ανάμεσα στα καρέ που θα μπορεί να επιλέξει, θα μπορεί να βρει εκείνη την εικόνα που θα αποτυπώνει πιο αυθεντικά την στιγμή που ήθελε να αποθανατίσει.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε παρακολουθήστε το video-test στο οποίο υποβλήθηκε η  EOS 1D C από φωτογράφους και τις αντιδράσεις τους όταν συνειδητοποίησαν ότι βρισκόμαστε σε μία καμπή στην ιστορίας της φωτογραφίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon EOS-1D C
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!