Βροχή τα πρόστιμα για μη σωστή χρήση drones


Βροχή τα πρόστιμα για μη σωστή χρήση drones

Μπορεί ακόμα οι περισσότερες χώρες να μην έχουν καταλήξει σε νομοθεσία για την χρήση των πολιτικών drones αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνεται ανεξέλεγκτη χρήση τους.

Όπως είδαμε και στο ειδικό άρθρο που κάναμε για την χώρα μας κανόνες υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται, πράγμα που ισχύει σε όλο τον κόσμο.

Πλέον είναι πολύ συχνό το φαινόμενο κατά το οποίο χρήστες drones χάνουν το drone τους, το οποίο κατάσχεται από τις αρχές, αναγκάζονται να πληρώσουν πρόστιμα ή οδηγούνται στα δικαστήρια για παραβίαση των κανόνων που υπάρχουν για την σωστή χρήση τους.

Το BBC ανέφερε χτες ότι ο 42χρονος Nigel Wilson βρέθηκε στο δικαστήριο με κατηγορίες για 17 παραβιάσεις κανονισμών της Υπηρεσίας Πολιτική Αεροπορίας, από τις οποίες αρχικά παραδέχτηκε τις 2.
Ο Nigel πέταξε το drone του πάνω από ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως τα γήπεδα των Arsenal, Liverpool, Nottingham Forest, Derby και Leicester.

Στην Αυστραλία η Civil Aviation Safety Authority (CASA) εντοπίζει μέσω των videos που ανεβάζουν οι χρήστες στο YouTube, ενδεχόμενες παραβιάσεις κανονισμών και στέλνει πρόστιμα.
Αυτό έγινε στην περίπτωση ενός ατόμου, ο οποίος δέχτηκε κλήση για 850 δολάρια γιατί πέταξε το drone του πάνω από κατοικημένες περιοχές.
Μάλιστα τα πρόστιμα ενδέχεται κατά περίπτωση να φτάσουν μέχρι τα 8.000 δολάρια.

Τέλος στις Η.Π.Α. οι αρχές κατάσχεσαν drone χρήστη, ο οποίος πέταξε ένα DJI Phantom κατά την ημέρα Ναυτικού, πάνω από πολεμικά πλοία.

Αν είστε χρήστης drone ή σκοπεύετε να αγοράσετε τότε θα πρέπει να συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς για να αποφύγετε τους μπελάδες.

Διαβάστε για το τι ισχύει στην χώρα μας, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Drone Photography drones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!