Με ένα λευκό μπαλόνι οι φωτογραφίες με το flash της μηχανής είναι πολύ καλύτερες


Με ένα λευκό μπαλόνι οι φωτογραφίες με το flash της μηχανής είναι πολύ καλύτερες

Ένα από τα πράγματα που προσπαθούν οι φωτογράφοι να αποφύγουν όταν φωτογραφίζουν με flash, είναι ο σκληρός φωτισμός που παράγουν.

Ειδικά όταν μιλάμε για το ενσωματωμένο flash μίας DSLR μηχανής τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς το flash αυτό είναι μικρό και δεν προσφέρει τρόπους διάχυσης σε τοίχους ή ταβάνια όπως κάνουν τα speedlight flashes, των οποίων η κεφαλή αλλάζει θέση.

Όσοι φωτογράφοι ξεκινούν στη φωτογραφία πορτραίτου, απορούν αρχικά με το αποτέλεσμα που παίρνουν από το pop up flash της μηχανής τους στα πορτραίτα τους. Αυτό γίνεται γιατί δεν γνωρίζουν ότι για να έχουν καλό αποτέλεσμα το φως του flash πρέπει να μαλακώσει.

Στο εμπόριο υπάρχουν σήμερα αρκετά προϊόντα που προσαρμόζονται σε ένα pop up flash μίας φωτογραφικής μηχανής, έτσι ώστε να διαχέουν και άρα να μαλακώνουν το φως και να αποφεύγουμε τις έντονες σκιές και το κακό αποτέλεσμα.

Οι Koldunov Brothers από την άλλη προτείνουν ένα πολύ απλό και σχεδόν ανέξοδο τρόπο για να κάνετε καλύτερες φωτογραφίες με το ενσωματωμένο flash της μηχανής σας, πετυχαίνοντας πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιήστε ένα λευκό μπαλόνι (ή αν θέλετε πιο περίεργες εικόνες παίξτε με άλλα χρώματα), το οποίο αφού φουσκώσετε μπορείτε να κρατήσετε μπροστά από το flash της μηχανής σας.

Δοκιμάστε το και πείτε μας τη γνώμη σας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Flashes Portrait Photography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!