Με την Πομπή των Κωδωνοφόρων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της δράσης “Οι δρόμοι του Κουδουνιού”


Με την Πομπή των Κωδωνοφόρων κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της δράσης “Οι δρόμοι του Κουδουνιού”

Με αυτό το δυναμικό τρόπο η πρώτη διοργάνωση του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας- Θράκης με τον τίτλο “Οι δρόμοι του Κουδουνιού”, έδωσε ένα πραγματικά βροντερό παρών στην πόλη.

Παρά τη βροχή, με την οποία ξεκίνησε η μέρα, η παρέλαση των Κωδωνοφόρων από το Λευκό Πύργο έως και την πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι ομάδες των Κωδωνοφόρων εντυπωσίασαν τον κόσμο με την αναπαράσταση των εθίμων του τόπου τους και έδωσαν μια διαφορετική νότα στους δρόμους της πόλης όπου κινήθηκαν. Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους για να παρακολουθήσει τη δράση, συμμετείχε στα δρώμενα και απόλαυσε το πρωτοφανές αυτό θέαμα. Ομάδες Κωδωνοφόρων από το Σοχό Θεσσαλονίκης, το Λιβάδι Ολύμπου, τον Ξηροπόταμο Δράμας, την Ανθή Σερρών, την Πετρούσα Δράμας, το Μοναστηράκι Δράμας, το Παγονέρι Δράμας, το Φλάμπουρο Σερρών, τους Πύργους Δράμας, την Καλή βρύση Δράμας, τον Βώλακα Δράμας και την Νικησιανή Καβάλας παρουσίασαν τις διαφορετικές παραλλαγές με τις οποίες όλοι επιδιώκουν έναν κοινό στόχο: να ξορκίσουν το κακό με τη δύναμη του ήχου και τον παλμό των κυκλικών χορών.

Στα πλαίσια της δράσης, συνεχίζονται οι 6 εκθέσεις φωτογραφίας του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης: “Πρόσωπα και Προσωπεία“, “Τελετουργία μύησης“, “Γειτνιάσεις II“, “Γειτνιάσεις κωδονοφορίας“, “Κουδούνια απ΄ όλη την Ελλάδα” και “Γειτνιάσεις κωδονοφορίας ΙΙ“.

Δείτε στιγμιότυπα από την Πομπή των Κωδωνοφόρων, όπως μας τα έστειλε η φίλη του pttl.gr, φωτογράφος Σοφία Καμπλιόνη (οι φωτογραφίες δημοσιεύονται με την άδεια της φωτογράφου):

koudounia sofiacamplioni 1

koudounia sofiacamplioni 3

koudounia sofiacamplioni 6

koudounia sofiacamplioni 5

koudounia sofiacamplioni 4

koudounia sofiacamplioni 7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

bell roads
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!