Έκθεση Φωτογραφίας για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ


Έκθεση Φωτογραφίας για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ

Τη μέρα αυτή το ΚΘΒΕ έχει ετοιμάσει ένα ολοήμερο τιμητικό αφιέρωμα στο Μπέρτολτ Μπρεχτ, το μεγάλο Γερμανό δραματουργό, ποιητή και σκηνοθέτη που σημάδεψε με το έργο του τον 20ο αιώνα. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή την παράσταση “Η Πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ούι” του Μπρεχτ, που παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο από τις 27/10.

Στους χώρους του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (φουαγιέ, 6ος και 7ος όροφος) μας περιμένουν ένα πλήθος από δραστηριότητες με σκοπό να μας συστήσουν τη ξεχωριστή προσωπικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του έργου του Μπρεχτ.

Ανάμεσα στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της ημέρας, ξεχωρίσαμε την έκθεση φωτογραφίας για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ (σε προβολή) που θα παρουσιάσει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εικονοποίηση των ποιημάτων του συγγραφέα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και η παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού από τις πρόβες του έργου “Μάνα Κουράγιο” που παρουσιάστηκε το 2006 στο Delacorte Theater στη Νέα Υόρκη με τη Meryl Streep στον κεντρικό ρόλο, καθώς και από άλλες θεατρικές παραστάσεις έργων του Μπρεχτ.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα και έχει ελεύθερη είσοδο.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις δράσεις εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!