Magnum Photos: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2017


Magnum Photos: Οι καλύτερες φωτογραφίες για το 2017

Εβδομήντα χρόνια έκλεισε το γνωστό πρακτορείο Magnum Photos και ο πρόεδρος του, Martin Parr επέλεξε τις καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς.

Ο Martin Parr συγκέντρωσε 44 φωτογραφίες και μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε μία εποχή που υπάρχει καταιγισμός εικόνων, οι φωτογράφοι του διάσημου πρακτορείου όπως πάντοτε, πρόσφεραν έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης μέσω του φωτορεπορτάζ και της τέχνης της φωτογραφίας. Ορισμένοι φωτογράφοι απαθανάτισαν παγκόσμια γεγονότα όπως την ορκωμοσία του Donald Trump ή την πυρκαγιά του πύργου Grenfell στο Λονδίνο, άλλοι επέλεξαν να φωτογραφήσουν πιο οικείες στιγμές όπως selfies ή οικογενειακές φωτογραφίες, κάποιοι άλλοι παρέμειναν σε λυρικά και διαχρονικά θέματα.
Εμείς επιλέξαμε μερικές από αυτές και σας παρουσιάζουμε.

Μεταξύ των φωτογραφιών διακρίθηκε και αυτή του Νίκου Οικονομόπουλου, Έλληνα φωτογράφου, τραβηγμένη από το Cape Coast της Γκάνα.


David Hurn. Στρατιές σκελετών διατεταγμένοι σε σειρά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Παρίσι 2017.


Sohrab Hura. Happy Selfie, Ινδία 2017.


Abbas Former. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολλάντ καλωσορίζει τον νεοεκλεγέντα Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, Παρίσι 14 Μαΐου 2017.


Ian Berry. Χορωδία παιδιών λίγο πριν τη πρόβα δίπλα από τον τάφο του Sir Richard Mompesson και της συζύγου του, Αγγλία 2017.


Lorenzo Meloni. Για την ανάκτηση της Μοσούλη από το ISIS, Ιράκ Μάιος 2017.


Hiroji Kubota. Στρατός παρελαύνει την “Ημέρα του Ήλιου”, εθνική επέτειο προς τιμήν του ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας, Κιμ Ιλ-Σούνγκ, Πιονγιάνγκ 15 Απριλίου 2017.


Matt Black. Αγρότης ελέγχει τα ποτιστικά του, Τζόρτζια, ΗΠΑ 2017.


Cristina de Middel. H Ανθρωπόκαινος Εποχή, Μοζαμβίκη 2017.


Steve McCurry. “Μεγάλη Εβδομάδα”, Γουατεμάλα, Απρίλιος 2017.


Alex Webb. Ένα παιδί έχοντας χάσει το πόδι του από ατύχημα σε τραίνο, Χιούστον, ΗΠΑ 2017.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Magnum Photos
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!