Bryan Adams, τιμήθηκε ως φωτογράφος στα Royal Photographic Society Awards 2015


Bryan Adams, τιμήθηκε ως φωτογράφος στα Royal Photographic Society Awards 2015

Ο Bryan Adams γνωστός για τις μεγάλες του επιτυχίες στο τραγούδι, δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας ως φωτογράφος πορτρέτου και μόδας.

Φέτος η Royal Photographic Society τον τίμησε με την Honorary Fellowship, η οποία απονεμήθηκε και στους φωτογράφους Jonathan Anderson, Edwin Low, Nadav Kander και Viviane Sassen.

Ανάμεσα στα άλλα ειδική αναφορά έγινε στο λεύκωμα που εξέδωσε το 2013, Wounded: The Legacy of War, με πορτρέτα 40 τραυματισμένων στρατιωτών από το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

brayn-adams-wounded

Το μεγάλο βραβείο Centenary Medal δόθηκε στον Γερμανό φωτογράφο Wolfgang Tillmans για την προσφορά του στην τέχνη της φωτογραφίας, ενώ το RPS Progress Medal πήγε στον Dr George E Smith για την εφεύρεση του CCD αισθητήρα.

Επιπλέον το βραβείο RPS για εξαιρετική προσφορά στη φωτογραφία πήγε στην Dr Maria Morris Hambourg, η οποία ίδρυσε το τμήμα φωτογραφίας στο Μουσείο Metropolitan της Νέας Υόρκης.

Η λίστα με τα υπόλοιπα βραβεία εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!