Κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού μέσα στο 2015, δείτε τι κλάπηκε πιο πολύ και που


Κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού μέσα στο 2015, δείτε τι κλάπηκε πιο πολύ και που

Μέσω της ιστοσελίδα Petapixel η υπηρεσία δήλωσης κλεμμένου εξοπλισμού LensTag παρουσιάζει τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού για το 2015.

Όπως και σε παλαιότερες στατιστικές αναλύσεις έτσι και για το 2015 το νο1 μέρος που γίνεται κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού είναι το αυτοκίνητο, με το ποσοστό να φτάνει στο 31% για το 2015.

Ακολουθεί με 20% η κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού από το σπίτι και στην τρίτη θέση έχουμε την κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το μικρότερο ποσοστό συγκεντρώνει η κλοπή φωτογραφικού εξοπλισμού από ξενοδοχεία, μόλις 3%, ενώ το ποσοστό του φωτογραφικού εξοπλισμού που χάνεται από τους φωτογράφους φτάνει στο 7%.

Όσο αφορά τις χώρες που συνέβησαν οι περισσότερες κλοπές φωτογραφικού εξοπλισμού στην κορυφή έχουμε τις Η.Π.Α., με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία να ακολουθούν.

Όσο αφορά τις πόλεις με τις περισσότερες κλοπές έχουμε στη πρώτη θέση την Ρώμη, στη δεύτερη το Λονδίνο και στην τρίτη θέση την Μελβούρνη.

Η Lenstag παρουσιάζει επίσης και τα μοντέλα του φωτογραφικού εξοπλισμού που κλάπηκαν πιο πολύ μέσα στο 2015, με την πρώτη τριάδα να ανήκει στη Canon:
-Canon EOS 5D III
– Canon-24-70mm f/2.8
– Canon EOS 5D II

Από τις Nikon μηχανές εκείνο το μοντέλο που κλάπηκε πιο πολύ είναι η Nikon D7100, με τη δεύτερη θέση να ανήκει στη Nikon D800 και την τρίτη στην Nikon D810.

Επίσης στην κατηγορία των κλεμμένων Η/Υ την πρώτη θέση έχει το Apple MacBook Pro 15.4 με Retina και στην κατηγορία action cameras η GoPro Hero 4 Black.

lenstag-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen Gear

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!