Η Canon ξεπέρασε την παραγωγή 120 εκατομμυριών EF φακών


Η Canon ξεπέρασε την παραγωγή 120 εκατομμυριών EF φακών

Ακόμα ένα νούμερο ορόσημο έσπασε η Canon, όσο αφορά τη παραγωγή φωτογραφικών φακών EF για τις μηχανές της.

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι έχει ξεπεράσει την παραγωγή 120 εκατομμυριών φακών για τις EOS μηχανές της, με τον 120 εκατομμυριοστό φακό να είναι ο zoom φακός Canon EF100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM.

Η παραγωγή των EF φακών για τον σύστημα EOS της Canon με AF (αυτόματη εστίαση) ξεκίνησε το 1987 στο εργοστάσιο Utsunomiya.

Το 1995 η παραγωγή ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια τεμάχια και το 2009 ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ τον Απρίλιο του 2014 έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυριών τεμαχίων.

Η Canon παρέμεινε και φέτος η νο1 εταιρεία στις πωλήσεις μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακού, κάτι που συμβαίνει για 13η συνεχόμενη χρονιά, από το 2013.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon Lenses Lenses

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!