Η Canon ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε την παραγωγή 250 εκατομμυρίων ψηφιακών μηχανών


Η Canon ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε την παραγωγή 250 εκατομμυρίων ψηφιακών μηχανών

Η ιαπωνική εταιρεία με επίσημο δελτίο τύπου μας πληροφορεί ότι η παραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, compact και μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακού, ξεπέρασε τις 250 εκατομμύρια μονάδες στις 31 Ιανουαρίου του 2014.

Η Canon, η οποία ιδρύθηκε το 1937, ξεκίνησε να παράγει και να εμπορεύεται ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές το 1995 με την πρώτη ψηφιακή SLR, Canon EOS DCS 3 (σε συνεργασία με την Kodak, πωλούνταν και με το brand name της Kodak). To 1996 ανακοίνωσε την πρώτη της ψηφιακή compact μηχανή Canon PowerShot 600 και το 2000 ανακοίνωσε τη νέα σειρά DIGITAL IXUS.

Η παραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια μονάδες το 2008 και τις 200 εκατομμύρια μονάδες τον Δεκέμβριο του 2013. Η παραγωγή των ψηφιακών μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών (DSLR και mirrorless) ξεπέρασε τον Φεβρουάριο του 2014 τις 50 εκατομμύρια μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!