O CEO της Canon υποστηρίζει ότι η Canon πρέπει να καινοτομεί περισσότερο


O CEO της Canon υποστηρίζει ότι η Canon πρέπει να καινοτομεί περισσότερο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Canon, Fujio Mitarai στην Nikkei Asian Review, αποκάλυψε τους στόχους και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας.

O Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Fujio Mitarai, ανέφερε ότι το 2017 ήταν ένα έτος αρκετά δύσκολο για τον κλάδο των φωτογραφικών μηχανών και του εξοπλισμού γραφείων, όμως η είσοδος της εταιρείας σε νέους τομείς, όπως αυτός της υγείας καθώς και η κατασκευή εξοπλισμών εργοστασίου, έφεραν εν τέλη περισσότερα έσοδα. Άλλωστε το 2017 για την Canon ήταν μια χρονιά με κέρδη με το στόχο για το 2018 να είναι η άνοδος των πωλήσεων. Μάλιστα η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει μέχρι το 2020 στους νέους τομείς (βιομηχανικό εξοπλισμό, υγεία, κάμερες ασφαλείας) περίπου 3.5 δις δολάρια (2.1 δις ευρώ).

Σε ένα πλάνο τριετίας η Canon ευελπιστεί να έχει έσοδα 44.1 δις δολάρια (36.6 δις ευρώ) από τις πωλήσεις. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται αδύνατο αν παραμείνει η οικονομική κατάσταση των αγορών και οι ισορροπίες της αγοράς συναλλάγματος σε αυτά τα επίπεδα. Επίσης μέσα στα σχέδια εκτιμάται ότι ποσοστιαία τα προϊόντα φωτογραφικών μηχανών θα καταλαμβάνουν το 30%, ο εξοπλισμός γραφείου το 40% και οι νέοι τομείς, με το μεγαλύτερο κομμάτι εξ’αυτών ο τομέας της υγείας, το υπόλοιπο 30%.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης, φαίνεται πως ήταν σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με τις αδυναμίες που έχει η εταιρία. Ο ισχυρός άντρας της Canon ανέφερε πως έχει γνώση των πραγμάτων και της πολιτικής της εταιρίας στο κομμάτι της καινοτομίας, αφού παραδέχτηκε ότι υπάρχουν εταιρίες που είναι πιο μπροστά στο κομμάτι της τεχνολογίας αιχμής. Η Canon έχει σκοπό να διευρύνει τους ορίζοντες της καινοτομίας, προσπαθώντας να διαβάσει καλύτερα τις τάσεις της εποχής. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στην Silicon Valley των ΗΠΑ (εκεί που χτυπάει η καρδιά της τεχνολογίας).

Ως επίλογο ο Fujio Mitarai ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο σε μια τέτοια εποχή να ξεφύγεις από τον ανταγωνισμό. Η πίεση είναι ακόμα πιο έντονη όταν εμφανίζονται στην αγορά νέες εταιρίες που έχουν κέρδη παρ’ότι δεν πρωτοπορούν. Επισημαίνει πως για να μείνει κάποιος στην κορυφή και συγχρόνως να καινοτομήσει, είναι πολύ σημαντικό πρώτα να στηρίξει χρηματοοικονομικά τη δομή της εταιρίας και στη συνέχεια να επενδύσει σε νέα πράγματα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη τη συνέντευξη εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon canon ceo fujio mitarai

Πηγή:

NikkeiAsianReview
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!