Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για ανάπτυξη της τεχνολογίας χειρισμού ψηφιακών εγγράφων


Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για ανάπτυξη της τεχνολογίας χειρισμού ψηφιακών εγγράφων

H Canon παρουσίασε τα ευρήματα της έρευνας Office Insights 2017, σχετικά με την εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στη διαχείριση εγγράφων.

Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για ανάπτυξη της τεχνολογίας χειρισμού ψηφιακών εγγράφων

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2017 – Η Canon, ηγέτιδα εταιρεία παροχής λύσεων στον τομέα των τεχνολογιών απεικόνισης παγκοσμίως, δημοσίευσε τα βασικότερα στοιχεία από την έκθεση Office Insights 2017, η οποία αποκαλύπτει ότι στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη υπάρχει αυξανόμενη τάση για την ανάπτυξη υπηρεσιών MPS και cloud, παρά τους περιοριστικούς προϋπολογισμούς και τις εγγενείς ανησυχίες για την ασφάλεια.

Βασικά ευρήματα:

  • Το 25% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι μια λύση ασφάλειας για την εκτύπωση θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη
  • Το 20% των ερωτηθέντων πρόκειται να ενισχύσουν την ασφάλεια των εγγράφων τα επόμενα 1-2 χρόνια
  • Μόνο το 15% των ερωτηθέντων γνωρίζουν το ακριβές κόστος εκτύπωσης μιας έγχρωμης σελίδας
  • Μόνο το 5% των ερωτηθέντων διαθέτουν σύμβαση MPS, αλλά το 22% σχεδιάζουν την υιοθέτηση συστημάτων διαχείρισης εγγράφων που βασίζονται σε cloud

Η έκθεση διαπίστωσε ότι παρά το γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής τεχνολογίας χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τις επιχειρήσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η διαδικασία υιοθέτησης αυτών των συστημάτων βρίσκεται στις απαρχές της. Όσον αφορά τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων (MPS), η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιχειρήσεων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης δεν διαθέτει σύμβαση για υπηρεσίες MPS, ενώ μόλις το 5% απάντησε θετικά σε αυτή την ερώτηση, έναντι του 32% για τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Πολλές επιχειρήσεις, ωστόσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο των υπηρεσιών MPS, με το 38% να δηλώνουν ότι είναι μια πιθανότητα. Ως αποτέλεσμα, για πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης, δεδομένου ότι το 32% εξακολουθεί να μην αυτοματοποιεί καμία διαδικασία επεξεργασίας εγγράφων.

Η υιοθέτηση υπηρεσιών ασφαλείας αυξάνεται επίσης, αν και οι επιχειρήσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης έχουν την τάση να μην ενημερώνουν τα μέτρα ασφάλειας τόσο συχνά. Το 35% των εταιρειών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αναφέρουν ότι είναι πλήρως ενήμερες για όλες τις τρέχουσες ευθύνες που αφορούν ζητήματα νομικής φύσης και συμμόρφωσης. Ωστόσο, μόνο το 20% των εταιρειών πρόκειται να ενισχύσουν σίγουρα την ασφάλεια των εγγράφων τα επόμενα 1-2 χρόνια Αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με το κόστος: αποδεικνύεται ότι το κόστος αποτελεί εμπόδιο για το 17% των επιχειρήσεων όταν εξετάζουν λύσεις στο cloud (και το 25% ανησυχούν για την ασφάλεια). Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το 31% των επιχειρήσεων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αναφέρει  ότι μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς να χρησιμοποιήσει το cloud για τη διαχείριση εγγράφων. Θα μπορούσε επίσης να απαντήσει στο ερώημα γιατί το 78% θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη μεγαλύτερη ασφάλεια εγγράφων.

Στο πλαίσιο της έρευνας Canon Office Insights 2017, πραγματοποιήθηκε σειρά συνεντεύξεων με 2.550 υπαλλήλους γραφείου, μεταξύ των οποίων υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων, διευθυντικά στελέχη και τελικοί χρήστες, σε 24 χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και Ελλάδα, της Ευρασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Εν κατακλείδι, βλέπουμε πως οι επιχειρήσεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης κατανοούν ότι η αγορά αλλάζει ταχύτατα και εκτιμούν επίσης τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην αντιμετώπιση των αυξανόμενων επιχειρηματικών προκλήσεων. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυξάνονται οι επιχειρήσεις που υιοθετούν υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων, ενώ παρατηρείται και μια μετατόπιση προς καλύτερες λύσεις ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!