Η Canon ανακοίνωσε τον νέο Canon EF 16-35mm f/4L IS USM


Η Canon ανακοίνωσε τον νέο Canon EF 16-35mm f/4L IS USM

Ο Canon EF 16-35mm f/4L IS USM είναι ο πρώτος ευρυγώνιος φακός στη σειρά L με οπτικό σταθεροποιητή IS (μέχρι 4 stops), κατάλληλος για μηχανές με APS-C ή Full Frame αισθητήρα.

Αποτελείται από 16 οπτικά στοιχεία σε 12 group ανάμεσα στα οποία 3 GMo (Glass-Molded) ασφαιρικά στοιχεία και δύο UD στοιχεία, με σκοπό την μείωση των εκτροπών. Διαθέτει αθόρυβο μοτέρ USM για γρήγορη αυτόματη εστίαση και το διάφραγμα είναι κατασκευασμένο από 9 στρογγυλοποιημένες λεπίδες. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 28 εκατοστά.

Ο Canon EF 16-35mm f/4L IS USM ζυγίζει 615 γραμμάρια και δέχεται φίλτρα 77mm. Αναμένεται να κοστίζει 1200 δολάρια και θα είναι διαθέσιμος τον επόμενο μήνα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Canon
Εστιακό μήκος 16-35mm
Σταθεροποιητής Ναι, IS
Μέγιστο διάφραγμα f/4
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9 (στρογγυλεμένες)
Οπτικά στοιχεία 16
Groups 12
Ειδικά στοιχεία 3 ασφαιρικά στοιχεία, 3 UD στοιχεία
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 615 γραμμάρια
Μήκος 11.3 εκατοστά
Διάμετρος 83mm
Φίλτρο 77mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Canon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Και γιατι να μην πάρουν τον sigma 18-35 f1.8 που είναι και πιο φθηνός; Μιλάω για όσους δεν έχουν full frame φωτογραφική.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!