Άμεσα η Canon διαθέτει το νέο Firmware της Canon EOS R6, καθώς είχε αποσύρει την έκδοση 1.3.0 που είχε διαθέσει πριν δύο ημέρες.
Η νέα έκδοση 1.3.1 είναι διαθέσιμη προσφέροντας τις ίδιες βελτιώσεις αλλά διορθώνοντας και το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στην 1.3.0:
- Προσθέτει [IPB (Light)] στo 4K βίντεο για να επιτρέψει τη λήψη χαμηλότερου ρυθμού bit.
- Προσθέτει [Electronic full-time MF] στην καρτέλα AF του μενού. Όταν είναι προσαρτημένος ένας φακός, η χειροκίνητη ρύθμιση εστίασης είναι πάντοτε δυνατή τόσο με One-shot AF όσο και με AF Servo.
- Ο χρόνος μεταφοράς (εκτιμώμενη τιμή) εμφανίζεται τώρα στην οθόνη της κάμερας κατά τη μεταφορά FTP.
- Διορθώνει ένα φαινόμενο, στο οποίο σε σπάνιες περιπτώσεις, η κάμερα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά όταν η λειτουργία drive mode είναι ρυθμισμένη σε “High-speed continuous shootin” για συνεχή λήψη φωτογραφιών
- Διορθώνει ένα φαινόμενο που μπορεί να καταστρέψει την εικόνα που εμφανίζεται στο σκόπευτρο.
- Διορθώνει ένα φαινόμενο στο οποίο η ισχύς μπορεί να διακοπεί όταν η κάμερα τροφοδοτείται μέσω USB για μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Διορθώνει ένα φαινόμενο, στο οποίο η κάμερα σταματά να λειτουργεί κανονικά όταν η ρύθμιση crop στο βίντεο έχει οριστεί σε [Ενεργοποίηση] για λήψη βίντεο στην έκδοση Firmware 1.3.0.
Θα βρείτε το νέο Firmware εδώ.


