Η Canon παρουσιάζει τη δική της πατέντα για υβριδικό οφθαλμοσκόπιο


Η Canon παρουσιάζει τη δική της πατέντα για υβριδικό οφθαλμοσκόπιο

Έτσι η ιστοσελίδα Egami αποκάλυψε μία νέα πατέντα που σκοπεύει να φέρει τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού οφθαλμοσκοπίου στον κόσμο των DSLR μηχανών.

H πατέντα της Canon περιγράφει ένα υβριδικό οφθαλμοσκόπιο, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματα του οπτικού αλλά και του ηλεκτρονικού οφθαλμοσκοπίου.

Βαδίζοντας στα βήματα της Fujifilm, η οποία πρώτη παρουσίασε υβριδικό οφθαλμοσκόπιο στη Fujifilm X-Pro1 και στη Fujifilm X100 και τώρα στην Fujifilm X-Pro2, η Canon χρησιμοποιώντας ένα πεντάπρισμα, μία μικρή οθόνη και ειδικούς μικρούς φακούς δίνει την δυνατότητα στον χρήστη μίας DSLR να μπορεί να τραβάει video κοιτώντας μέσα από το οφθαλμοσκόπιο και να βλέπει μέσα στο οφθαλμοσκόπιο τα menu ή να αναπαράγει το υλικό που έχει τραβήξει.

Canon Viewfinder

Χωρίς να μπαίνουμε στη λογική ανάλυσης της πατέντας που η Canon κατέθεσε το 2014 αλλά μόλις τώρα διέρρευσε, είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν η Canon θα την υλοποιήσει ή αν η συγκεκριμένη πατέντα θα αποτελέσει την αρχή για την παρουσίαση ενός υβριδικού οφθαλμοσκοπίου για mirrorless μηχανές, κάτι που θα άνοιγε τον δρόμο στην υλοποίηση μίας σοβαρής επαγγελματικής πρότασης.

Ποια είναι η δική σας γνώμη;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Canon DSLRs DSLRs

Πηγή:

Egami
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!