Η ORWO αποκαλύπτει το WOLFEN NC500, το πρώτο νέο έγχρωμο φιλμ της εδώ και δεκαετίες!

Η ORWO ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουργιο φιλμ που ονομάζεται WOLFEN NC500, το ​​οποίο λέει ότι είναι το πρώτο νέο έγχρωμο φιλμ που έχει δημιουργήσει εδώ και δεκαετίες.

Η ORWO είναι μια γερμανική εταιρεία και πρόσφατα είχε ανακοινώσει το Wolfen NP100, ένα ολοκαίνουργιο ISO 100 ασπρόμαυρο φιλμ, το οποίο ήταν το πρώτο της νέο τέτοιο φιλμ που κυκλοφόρησε μετά από 50 χρόνια. Τώρα κυκλοφορεί το WOLFEN NC500, που είναι ένα έγχρωμο φιλμ 500 ASA, 36 στάσεων περιορισμένης έκδοσης, και παράγεται στην τοποθεσία Bitterfeld-Wolfen της εταιρείας, όπου κατασκευάζεται φωτογραφικό φιλμ από το 1910.

Η ORWO ιδρύθηκε αρχικά από την AGFA το 1910 η οποία ανέπτυξε το πρώτο μοντέρνο έγχρωμο φιλμ Agfacolour το 1932. Αλλά όταν η Γερμανία χωρίστηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το εργοστάσιο Agfa Wolfen βρισκόταν στην Ανατολή και χωρίστηκε από την Agfa, οπότε υιοθέτησε την επωνυμία ORWO, που σημαίνει ORiginal Wolfen.

Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1990 έφερε την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, αλλά η παραγωγή φιλμ σταμάτησε λίγο μετά το 1994. Ωστόσο, η εταιρεία επέστρεψε όταν ιδρύθηκε η ORWO FilmoTec GmbH, η οποία ξεκίνησε την παραγωγή ασπρόμαυρου κινηματογραφικού φιλμ υψηλής ποιότητας.

Εικόνα τραβηγμένη με το WOLFEN NC500.

Η εταιρία αναφέρει:

Στον πυρήνα του νέου έγχρωμου φιλμ μας βρίσκεται μια μοναδική χημική φόρμουλα που βασίζεται στο υπέροχο και θρυλικό απόθεμα Agfa που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Out of Africa”. Το φιλμ, ήταν διάσημο για τις πράσινες, χωρίς κορεσμό σκιές και τους ενισχυμένους κόκκους, χαρακτηριστικά που υιοθετούμε στην τη νέα μας προσθήκη. Με το WOLFEN NC500, δεν προσπαθούμε να μιμηθούμε τα τρέχοντα αποθέματα φιλμ που διατίθενται στην αγορά. Δημιουργούμε μια εναλλακτική, κάτι με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική παλέτα.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια σειρά από δοκιμαστικές φωτογραφίες που λέει ότι τραβήχτηκαν με το νέο φιλμ που αναδεικνύει τα όμορφα χρώματα που δίνει. Η ORWO τονίζει ότι είναι ένα ολοκαίνουργιο φιλμ που έχει δημιουργήσει, ωστόσο, βασίζεται στο έγχρωμο κινηματογραφικό φιλμ XT320 της Agfa, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα κλασικών ταινιών όπως το Out of Africa, το Last of the Mohicans και το Robin Hood: Prince of Thieves.

Ακολουθούν δείγματα φωτογραφιών:

Το φιλμ WOLFEN NC500 μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρίας στην τιμή των 14.50 ευρώ εδώ.


Απέκτησε το Luminar με έκπτωση, με τον κωδικό pttl20,
κάνε κλικ στην εικόνα

Luminar - Λογισμικό Επεξεργασίας φωτογραφιών

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

Σπανουδάκης Γιώργος

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!