Ηνωμένο Βασίλειο: Επιστολή φωτογράφων ζητά κατάργηση της αληθινής γούνας των καπέλων της βασιλικής φρουράς!


Ηνωμένο Βασίλειο: Επιστολή φωτογράφων ζητά κατάργηση της αληθινής γούνας των καπέλων της βασιλικής φρουράς!

Ομάδα φωτογράφων άγριας ζωής, αποφασίζει να εμποδίσει τη χρήση αληθινής γούνας για την ενδυμασία των φρουρών της βασίλισσας.

Πιο ειδικά, δέκα παγκοσμίου φήμης φωτογράφοι άγριας ζωής, συνεργάστηκαν με ακτιβιστές της PETA, με στόχο να αποτρέψουν τη χρήση αληθινού δέρματος μαύρης αρκούδας, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση.

Η επιστολή αναφέρει ότι “ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να “πιάνονται” οι αρκούδες είναι μέσα από το φωτογραφικό φακό” και ζητά από τον υπουργό Άμυνας Ben Wallace, να αλλάξει τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, χρησιμοποιώντας αντί για αληθινή γούνα, μια sustainable-faux γούνα.

Οι φωτογράφοι υποστηρίζουν μάλιστα, ότι πολλές από αυτές τις αρκούδες που θανατώνονται για τη δημιουργία καπέλων, μπορεί να είναι μητέρες με μικρά αρκουδάκια, αφήνοντάς τα ορφανά.

Επομένως, δεν πρόκειται απλώς για τη θανάτωση μιας αρκούδας, αλλά κατά μια έννοια, μιας ολόκληρης οικογένειας .

Σύμφωνα με όσα ορίζει το σύνταγμα μέχρι και σήμερα, πέντε τάγματα της φρουράς της βασίλισσας έχουν το προνόμιο να φορούν δέρμα αρκούδας, κυρίως σε μορφή καπέλου.

Κατά το Υπουργείο Άμυνας, το 2020 αγοράστηκαν 110 μεμονωμένα καπέλα. Ωστόσο, η δικαιολογία που είχε δοθεί, ότι τα δέρματα αρκούδας αποτελούσαν μέρος της ετήσιας σφαγής αρκούδων της καναδικής κυβέρνησης για τον έλεγχο του αριθμού τους, φαίνεται να είναι ασταθής.

Οι φωτογράφοι και η PETA το είχαν ήδη διαψεύσει λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο στον Καναδά.

Όπως υποστηρίζεται, “δεν υπάρχει προς το παρόν καμία κατάλληλη εναλλακτική λύση για ψεύτικη γούνα”, σύμφωνα με δοκιμές που δείχνουν ότι “η ψεύτικη γούνα γινόταν γρήγορα μούσκεμα στη βροχή και δεν άντεχε στον άνεμο”.

Ωστόσο, η PETA αναφέρει ότι σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής πολυτελών ψεύτικων γουναρικών Ecopel, έχουν αναπτύξει ένα υποκατάστατο γούνας που δεν απαιτεί τη θανάτωση άγριων ζώων.

Να αναφέρουμε πως στους δέκα φωτογράφους που ενώθηκαν ώστε να στείλουν την επιστολή αυτή, περιλαμβάνονται και ο Ambassador της Nikon Europe, Andy Parkinson.

Για την υποστήριξη της εκστρατείας της PETA και των φωτογράφων άγριας φύσης, έχει δημιουργηθεί ένα ψήφισμα για το κοινοβούλιο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Βέβαια, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου απάντησε δηλώνοντας:

Προς το παρόν δεν έχουμε στα σχέδιά μας να τερματίσουμε τη χρήση δερμάτων αρκούδας. Τα δέρματα αρκούδας που χρησιμοποιούνται είναι υποπροϊόντα μιας αδειοδοτημένης σφαγής από τις καναδικές αρχές για τη διαχείριση του πληθυσμού της άγριας αρκούδας.

Η ομάδα φωτογράφων λέει:

Ως φωτογράφοι άγριας ζωής που έχουμε περάσει τη ζωή μας καταγράφοντας την ομορφιά και την ευθραυστότητα του φυσικού κόσμου, έχουμε έντονη επίγνωση της ανάγκης να προστατεύουμε -και όχι να λεηλατούμε- τον ζωντανό πλανήτη, που περιλαμβάνει και τα ζώα με τα οποία τον μοιραζόμαστε.

Ας ελπίσουμε τα λόγια αυτά τα αποτελέσουν θεμέλιο λίθο για έναν καλύτερο κόσμο, που θα σέβεται την άγρια ζωή και δε θα τη χρησιμοποιεί με τρόπο που τη βλάπτει και δεν την προστατεύει.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

DIYPhotography

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!