H Canon ανακοίνωσε νέες αυξημένες προβλέψεις κερδών


H Canon ανακοίνωσε νέες αυξημένες προβλέψεις κερδών

Η Canon φαίνεται ότι είναι σε τροχιά ανόδου, κυρίως λόγω της εξαγοράς του ιατρικού τμήματος της Toshiba.

Για αυτό η ιαπωνική εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2017, ανάμεσα στις οποίες έχουμε και νέες βελτιωμένες προβλέψεις για το φωτογραφικό της τμήμα από άποψη κερδών.

Συγκεκριμένα η πρόβλεψη των κερδών για μηχανές και εκτυπωτές αυξήθηκε από 255 δισεκατομμύρια Γιεν στα 270 δισεκατομμύρια Γιεν, ενώ για το 2016 το ποσό των κερδών ήταν στα 228.9 δισεκατομμυρίων Γιεν.

Η πρόβλεψη για αύξηση των κερδών δεν συνοδεύεται από αύξηση πωλήσεων σε τμχ, καθώς η εταιρεία υπολογίζει ότι οι πωλήσεις των μηχανών που αλλάζουν φακό θα πέσουν κατά 7% και των compact μηχανών κατά 13%, οδηγώντας σε μία συνολική μείωση του 10%.

Το Reuters αναφέρει ότι ένας από τους λόγους των βελτιωμένων προβλέψεων για το τμήμα κερδών των καμερών είναι οι mirrorless μηχανές και η αύξηση της δημοφιλίας τους καθώς και οι καλές πωλήσεις της Canon EOS 5D IV. Μάλιστα τα έσοδα από την πώληση καμερών αυξήθηκαν κατά 7% το πρώτο τρίμηνο του 2017, παρόλο που οι πωλήσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Επιπλέον Αντιπρόεδρος της εταιρείας και υπεύθυνος των οικονομικών Toshizo Tanaka δήλωσε ότι προς το παρόν η Canon δεν σκέφτεται να συμμετάσχει στην διαδικασία εξαγοράς του τμήματος της Toshiba για το τμήμα των flash μνημών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Financial Reports

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!