Η Canon επιστρέφει στην Ιαπωνία


Η Canon επιστρέφει στην Ιαπωνία

Σύμφωνα με συνέντευξη του CEO της Canon κ.Fujio Mitarai στο Reuters, η Canon θα αυξήσει την παραγωγή προϊόντων της στην Ιαπωνία.

Η κίνηση αυτή οφείλεται στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, η οποια οδήγησε σε υποχώρηση του Γεν έναντι δολαρίου και ευρώ. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Shinzo Abe το τελευταίο διάστημα έχει υιοθετήσει πολιτικές με σκοπό την οπισθοχώρηση του Γεν, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η ιαπωνική οικονομία. Το αποτέλεσμα είναι τον τελευταίο χρόνο το Γεν να πέσει 21.4% σε σχέση με το δολάριο και 26.4% σε σχέση με το ευρώ.

Η Canon παρήγαγε το 60% των προϊόντων της στην Ιαπωνία πριν το 2008, αλλά η οικονομική ύφεση που ακολούθησε την ανάγκασε να μειώσει την παραγωγή στην Ιαπωνία στο 40% και να αυξήσει την παραγωγή στα εργοστάσια της εκτός της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Σήμερα η παραγωγή της Canon στην Ιαπωνία βρίσκεται στο 42% και αναμένεται να αυξηθεί στο 50%, χωρίς όμως την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Επιπλέον η Canon εξακολουθεί να ακολουθεί πολιτική αντικατάστασης του ανθρώπινου δυναμικού από ρομπότ, ώστε να κάνει πιο αυτοματοποιημένη την διαδικασία παραγωγής. Για παράδειγμα στο εργοστάσιο κατασκευή φακών της εταιρείας στο Τόκιο, αναμένεται η περαιτέρω αυτοματοποίηση της παραγωγής στο 50%, από 10-20% που είναι σήμερα.

Τέλος στην αγορά των DSLR μηχανών ο CEO της Canon τόνισε ότι “Δεν υπάρχουν σχέδια να φτιάξουμε κάμερα με την οποία μπορείς να πάρεις κάποιον τηλέφωνο…Αλλά θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας στις SLRs” (We don’t have any plans to make a camera that you can phone someone with… But we will continue to put in more connectivity features into SLRs), θέλοντας να δηλώσει την πεποίθηση του ότι η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των smartphones δεν έχει αντίκτυπο στην αγορά των DSLR.
Σύμφωνα με την Canon η μείωση της ανάπτυξης της αγοράς των DSLR οφείλεται στην οικονομική ύφεση σε Ευρώπη και στην αργή ανάπτυξη στην Κίνα. Παρόλα αυτά η Canon κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο της στην συγκεκριμένη αγορά κατά ένα μικρό ποσοστό και έχει ως σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις (σε τμχ) μέσα στο 2014, με στόχο τις 9.000.000 μονάδες.

Αναμένουμε με ανυπομονησία την οικονομική αναφορά της Canon, για την οποία το οικονομικό έτος κλείνει στις 29 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon Financial Reports

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!