Αποχωρεί η Canon από την αγορά των φθηνών compact μηχανών;


Αποχωρεί η Canon από την αγορά των φθηνών compact μηχανών;

Εδώ και μερικές ημέρες οι φωτογραφικές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι η Canon σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή φθηνών compact φωτογραφικών μηχανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ιαπωνική εταιρεία θα σκοτώσει τις compact μηχανές με τιμή κάτω των 150 ευρώ. Στέλεχος της Canon δήλωσε σχετικά στο περιοδικό Amateur Photographer της Μ.Βρετανίας:
“Η Canon σκέπτεται να μειώσει το εύρος των μοντέλων στη σειρά των low-end compact φωτογραφικών μηχανών, αλλά καμία απόφαση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί για απόσυρση από την αγορά και δεν έχει οριστεί κανένα όριο τιμής για το ποιες μηχανές θα σταματήσουν”.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο η Canon θα ακολουθήσει τις Fujifilm και Olympus στην πολιτική εστίασης σε high-end compact μηχανές. Κάτι τέτοιο θα αφήσει σχεδόν μόνη της την Nikon, η οποία πρόσφατα μέσω του Amateur Photographer άφησε να εννοηθεί ότι σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των compact μηχανών, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη ανακοίνωση συνολικά 16 νέων compact στη σειρά Coolpix (CES 2014 και CP+ 2014).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!