Η Nikon δεν θα εγκαταλείψει την αγορά των compact μηχανών


Η Nikon δεν θα εγκαταλείψει την αγορά των compact μηχανών

Σύμφωνα με το Amateur Photographer και δηλώσεις των στελεχών της Nikon στη Μ.Βρετανία, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει την παρουσία στον τομέα των compact μηχανών.

Ενώ άλλες εταιρείες όπως η Olympus και η Fujifilm έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να μειώσουν την παρουσία τους στο χώρο των compact φωτογραφικών μηχανών εξαιτίας της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων που οφείλεται στην τεράστια διείσδυση των smartphones, η Nikon φαίνεται να σχεδιάζει το αντίθετο.
Αυτό φαίνεται από το γεγονός της παρουσίασης 9 νέων compact μηχανών στο CES 2014 (ενώ φημολογείται ότι θα ανακοινώσει άλλες 5 στο CP+ της Ιαπωνίας).

Ο Hidehiko Tanaka, διευθυντής της Nikon στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι βλέπει ακόμα αρκετή ζήτηση για compact μηχανές λόγω του γεγονότος ότι η εξάπλωση των smartphones οδηγεί περισσότερους καταναλωτές να αποζητούν καλύτερη φωτογραφική ποιότητα. Μιλώντας στο CES 2014 είπε ότι η Nikon ξεκίνησε από τον χώρο των οπτικών και εφόσον υπάρχουν ακόμα καταναλωτές που αναζητούν καλύτερη ποιότητα η Nikon θα εξακολουθεί να ανταποκρίνεται.

Ο Jeremy Gilbert, group marketing manager της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσθεσε ότι παρόλο που η αγορά των compact είναι μικρότερη η Nikon συνεχίζει να πουλάει εκατομμύρια κομμάτια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπός είναι η ιαπωνική εταιρεία να αποκτήσει τον έλεγχο της αγοράς των compact και να τον διατηρήσει για όσο διάστημα γίνεται.
Όπως λέει πολλοί χρήστες smartphones συμπεριφέρονται στις φωτογραφίες που βγάζουν με αυτά σαν να είναι μηνύματα ή σημειώσεις και υπάρχει ένα ποσοστό το οποίο μπορεί να πειστεί στην αγορά μίας μηχανής που θα προσφέρει καλύτερη φωτογραφική ποιότητα.

Μαζί με την Nikon και η JK Imaging, που έχει αναλάβει την δημιουργία compact φωτογραφικών μηχανών με το brand name της Kodak (παρουσίασε 3 μηχανές στο CES 2014). Ο Austin Kazami, διευθυντής μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας, δήλωσε σχετικά ότι η JK Imaging θέλει να είναι ο τελευταίος παίχτης που θα απομείνει στην κατηγορία των compact μηχανών, εφόσον αποχωρήσουν όλοι οι υπόλοιποι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!