Το Βερολίνο θα φωτογραφηθεί από 100 pinhole μηχανές. Κάθε φωτογραφία θα γίνει με χρόνο έκθεσης 100 χρόνων


Το Βερολίνο θα φωτογραφηθεί από 100 pinhole μηχανές. Κάθε φωτογραφία θα γίνει με χρόνο έκθεσης 100 χρόνων

Ο χρόνος έκθεσης μίας φωτογραφίας είναι ένας από τα βασικά στοιχεία για το αποτέλεσμα που θα πάρουμε και αν νομίζετε ότι μετριέται μόνο σε δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες κάνετε λάθος.

Ο Jonathon Keats έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα μοναδικό για τα φωτογραφικά χρονικά project, το οποίο θα καταγράψει την πόλη του Βερολίνου της Γερμανίας για τα επόμενα 100 χρόνια.

Και αν νομίζετε ότι μιλάμε για την λήψη πολλών φωτογραφιών μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια, τότε κάνετε λάθος.

Ο Jonathon Keats δημιούργησε φωτογραφικές κάψουλες, με την ονομασία CenturyCamera, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο Βερολίνο σε διάφορα μυστικά σημεία, κάθε μία από τις οποίες θα δημιουργήσει μία μοναδική φωτογραφία με χρόνο έκθεσης 100 χρόνων!

Οι φωτογραφικές κάψουλες είναι πολύ απλές στην κατασκευή ώστε να επιβιώσουν μέσα στα επόμενα 100 χρόνια. Πρόκειται για pinhole μηχανές που χρησιμοποιούν μαύρα φύλλα χαρτιού στην θέση του film. Το φως συγκεντρώνεται στο μαύρο χαρτί, το οποίο ξεθωριάζει όπου το φως είναι πιο έντονο, πολύ αργά, δημιουργώντας μία εικόνα της τοποθεσίας που βλέπει η μηχανή.
Η τελική φωτογραφία δεν θα δείχνει μόνο την τοποθεσία στην οποία η μηχανή στοχεύει αλλά και πως αυτή η τοποθεσία αλλάζει κατά την διάρκεια των χρόνων.

Συνολικά 100 μηχανές δημιουργήθηκαν και διατέθηκαν στο κοινό στις 16 Μαΐου του 2014. Κάθε μηχανή κοστίζει 10 ευρώ και όσοι απόκτησαν μία θα επιλέξουν που θα την τοποθετήσουν, με την ευθύνη να αποκαλύψουν την τοποθεσία που την έβαλαν σε ένα παιδί.

Το σύνολο των φωτογραφιών από τις κάμερες θα συγκεντρωθεί σε μία μοναδική έκθεση που θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου 2114. Φυσικά κανείς από εμάς (ή πολύ λίγοι) θα έχουν την ευκαιρία να δουν αυτές τις φωτογραφίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography JONATHON KEATS

Πηγή:

teamtitanic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Μπορεί να έχω εγώ την όλη ιδέα λάθος, αλλά τι εμποδίζει τις φωτογραφίες από το να βγουν τελείως λευκές;

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!