Νέα κινέζικη κάμερα με ανάλυση 500 megapixels μπορεί να εντοπίσει ένα πρόσωπο ανάμεσα σε χιλιάδες!


Νέα κινέζικη κάμερα με ανάλυση 500 megapixels μπορεί να εντοπίσει ένα πρόσωπο ανάμεσα σε χιλιάδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να εντοπίσει τις λεπτομέρειες του προσώπου ενός ατόμου μεταξύ χιλιάδων σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Fudan και του Ινστιτούτου Οπτικής, Μηχανικής και Φυσικής του Changchun έχουν αναπτύξει μια πειραματική “σούπερ-κάμερα” η οποία μπορεί να απομονώσει λεπτομέρειες ενός ατόμου ανάμεσα σε χιλιάδες πρόσωπα.

Η κάμερα με την νέα τεχνολογία, που παρουσιάστηκε σύμφωνα με την ABC News την προηγούμενη εβδομάδα στην Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας της Κίνας, έχει ήδη προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς και συζητήσεις σχετικά με την παραβίαση της ιδιωτικότητας, παρόλο που η τεχνολογία επαινείται ήδη από διάφορους εμπειρογνώμονες για πιθανές εφαρμογές στην δημόσια ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον Xiaoyang Zeng, έναν από τους σχεδιαστές της κάμερας, η ανάλυση της είναι 5 φορές πιο λεπτομερής από εκείνη του ανθρώπινου ματιού, συνδυάζει ανάλυση 500 megapixel με AI τεχνολογία, real-time αναγνώριση προσώπου και monitoring, καθώς και τεχνολογία cloud-computing.

Η China News Services αναφέρει ότι “το σύστημα cloud-κάμερα είναι σε θέση να καταγράψει χιλιάδες πρόσωπα σε ένα γεμάτο στάδιο με απόλυτη λεπτομέρεια και να μεταφέρει τα δεδομένα των προσώπων τους στο cloud, ενώ παράλληλα εντοπίζει άμεσα έναν συγκεκριμένο στόχο.”

Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες στην δημοσιότητα για το πόσο έτοιμο για λειτουργία είναι το σύστημα.

Credit Image: 广行天下 Opticsky

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος

Ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος, Global Ambassador των εταιρειών Tokina & Hoya, είναι επαγγελματίας φωτογράφος και βραβευμένος κινηματογραφιστής timelapse, εισηγητής σε workshop φωτογραφίας και timelapse.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!