Χαστούκι στην Nikon από τηλεοπτική εκπομπή στην Κίνα εξαιτίας της Nikon D600


Χαστούκι στην Nikon από τηλεοπτική εκπομπή στην Κίνα εξαιτίας της Nikon D600

Η φετινή ετήσια τηλεοπτική εκπομπή “3.15” (παρόμοια εκπομπή με την εκπομπή “60 Minutes” του CBS στις Η.Π.Α.), η οποία προβλήθηκε το Σάββατο στην Κινεζική τηλεόραση, στράφηκε εναντίον της ιαπωνικής εταιρείας λόγω του προβλήματος με την βρωμιά στον αισθητήρα της Nikon D600, πρόβλημα που η Nikon αναγνώρισε διεθνώς πριν μερικές ημέρες.

Η εκπομπή ανέφερε ότι μερικοί χρήστες της Nikon D600 έχουν καθαρίσει τουλάχιστον 5 φορές τον αισθητήρα της μηχανής τους με το πρόβλημα να παραμένει. Επίσης αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα σε μερικές περιπτώσεις παρέμεινε και μετά την αλλαγή του κλείστρου.
Στην εκπομπή προβλήθηκε η περίπτωση του Mr Du ο οποίος μόλις παρέλαβε την καθαρισμένη Nikon D600 του από το service της Σαγκάη, τράβηξε 10 φωτογραφίες για να διαπιστώσει εκ νέου βρωμιά στον αισθητήρα. Η μηχανή ξανα-καθαρίστηκε για να διαπιστωθεί το ίδιο πρόβλημα πάλι μετά 10 φωτογραφίες. Στην εκπομπή προβλήθηκαν και πλάνα από κρυφή κάμερα όπου το προσωπικό των κατά τόπους service της εταιρείας έριχναν το πρόβλημα στην σκόνη.

Σύμφωνα με τον νόμο στην Κίνα αν ένα προϊόν έχει βλάβη και δεν επισκευαστεί μετά δύο προσπάθειες ο καταναλωτής δικαιούται να πάρει τα χρήματα του πίσω ή να του αντικατασταθεί το ελαττωματικό προϊόν με ένα νέο. Στην περίπτωση όμως της Nikon D600 η ιαπωνική εταιρεία υποστηρίζει ότι ο καθαρισμός αισθητήρα δεν είναι επισκευή.

Μάλιστα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα bloomberg η Κινεζική Κυβέρνηση διέταξε την Nikon να σταματήσει την πώληση της Nikon D600, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Nikon, Ryota Satake.

Άποψη: Ίσως η Nikon την επόμενη φορά θα πρέπει να μιμηθεί την άμεση αντίδραση της Fujifilm και να μην αφήσει να περάσει σχεδόν 1.5 χρόνος χωρίς να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Οι καταναλωτές έχουν κρίση και το σίγουρο είναι ότι σε βάθος χρόνου επιβραβεύουν όσες εταιρείες τους αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DSLRs Nikon nikon d600 Nikon DSLRs

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!