CIPA: Συνεχίζεται η πτώση της παραγωγής μηχανών στην Ιαπωνία και το 2017


CIPA: Συνεχίζεται η πτώση της παραγωγής μηχανών στην Ιαπωνία και το 2017

Η CIPA (Camera & Imaging Products Association) δημοσίευσε τα νούμερα των αποστολών των φωτογραφικών μηχανών από τα εργοστάσια παραγωγής της Ιαπωνίας.

Τα στοιχεία της ένωσης αφορούν όλο το 2017 εκτός του Δεκεμβρίου, εμείς όμως θα κάνουμε μια εκτενή ανάλυση στον Νοέμβριο του 2017, έναν από τους μήνες με τις περισσότερες πωλήσεις κάθε έτους. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος υπήρξε μια γενική πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στην παραγωγή ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Πιο συγκεκριμένα, με συνολικά 2.166.788 μονάδες ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών η πτώση ανέρχεται στο 17% σε σχέση με το 2016. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2016, με την πτώση να είναι ακόμη μεγαλύτερη συγκριτικά με το 2015. Επομένως μέσα σε 2 έτη η πτώση ήταν πάνω από 30%.

Στις μηχανές με αποσπώμενο φακό, οι αποστολές από τα εργοστάσια στη φωτογραφική αγορά ήταν λίγο περισσότερο από ένα εκατομμύριο μονάδες που μας δείχνει και πάλι πτώση 20% συγκριτικά με το 2016 (το 2016 όπως και το 2015 είχαν πουληθεί λίγο περισσότερο από 1.200.000 μονάδες).

Το μεγαλύτερο πλήγμα όμως, φαίνεται να δέχτηκε ο κλάδος των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με ενσωματωμένο φακό (compact μηχανές). Τον Νοέμβριο του 2017, έφυγαν συνολικά 1.163.523 μονάδες με αποτέλεσμα η παραγωγή τους να βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτή των μηχανών με αποσπώμενο φακό. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει και η ανάπτυξη των καμερών των smartphones, καθώς φαίνεται να καλύπτουν τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη που θα αγόραζε τέτοιου είδους φωτογραφική μηχανή.

Έτσι συμπεραίνουμε ότι ενώ υπάρχει και το 2017 μια γενική ύφεση στις μονάδες των προϊόντων, οι DSLR και Mirrorless δεν χάνουν τόσο πολύ έδαφος όσο οι ψηφιακές μηχανές που μέσα σε 2 έτη η παραγωγή τους μειώθηκε σχεδόν στο μισό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

cipa

Πηγή:

PetaPixel
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!