Έρχεται αισθητήρας CMOS με ανάλυση 100 megapixels


Έρχεται αισθητήρας CMOS με ανάλυση 100 megapixels

Αν και όπως ίσως γνωρίζουμε η ανάλυση μίας μηχανής δεν είναι το παν, παρόλα αυτά η εξέλιξη δεν σταματάει.

Έτσι, η STMicro, κατασκευάστρια των αισθητήρων της Leica, αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι είμαστε πολύ κοντά στο να δούμε ένα CMOS αισθητήρα ανάλυσης 100 megapixels. Με άλλα λόγια μιλάμε για τριπλάσια ανάλυση από την μεγαλύτερη που έχουμε δει ως τώρα μέσω των Nikon D800, Nikon D800E και Sony A7R.

Στο μεταξύ οι φήμες ότι η Canon τεστάρει τις δικές της μηχανές με υψηλή ανάλυση (ίσως των 75 megapixels) δεν έχουν επιβεβαιωθεί καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός φαίνεται να μένει ακίνητος, ίσως μέχρι την φετινή Photokina.

Το σίγουρο είναι ότι όσο πλησιάζουμε το Φθινόπωρο και την Photokina της Κολωνίας, οι πιθανότητες να ανακοινωθούν μηχανές με τερατώδη ανάλυση αυξάνονται.

Εσείς τι λέτε; Θέλουμε τα περισσότερα megapixels ή είναι ένα στοιχείο σε μία μηχανή που σας αφήνει αδιάφορο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

photographybay
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Η τεχνολογία Foveon υπάρχει ας χρησιμοποιήσουν το R & D τους να την εξελίξουν λίγο. Αν και απ΄οτι ακούγεται η Canon κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!