“Go Away Closer”, η νέα έκθεση της Dayanita Singh


“Go Away Closer”, η νέα έκθεση της Dayanita Singh

Άνοιξε τις πόρτες της για το κοινό στη Hayward Gallery στις 8 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Είναι μια έκθεση που δε μοιάζει με ο,τι έχετε δει ως τώρα.

Η φωτογράφος είναι γνωστή για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους παρουσιάζει τα έργα της στο κοινό. Γεννημένη το 1961 στο Νέο Δελχί, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρουσίες της εποχής μας στο χώρο της φωτογραφίας. Για τη Singh, η φωτογραφία είναι η αρχή του ταξιδιού της στον κόσμο της τέχνης. Περιγράφει τον εαυτό της ως “δημιουργός βιβλίων που ασχολείται με τη φωτογραφία”. Πράγματι, η πρώτη της δουλειά ως φωτογράφος, κατά την οποία ακολουθούσε τον Iνδό μουσικό Zakir Hussain στις περιοδείες του για έξι χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα ένα βιβλίο. Έχει εκδόσει μέχρι τώρα δέκα βιβλία, από τα οποία πολλές φορές απουσιάζουν οι λέξεις και ο “αναγνώστης” καλείται να δημιουργήσει τη δική του ιστορία όπως του την υπαγορεύουν οι εικόνες.

Στην έκθεση “Go Away Closer”, η Singh παρουσιάζει τις φωτογραφίες των τελευταίων 30 χρόνων της δουλειάς της, όχι φυσικά κρεμασμένες στους τοίχους της Hayward Gallery αλλά μέσα σε ειδικές κατασκευές που ονομάζει “κινητά μουσεία”. Είναι μεγάλες ξύλινες κατασκευές που μπορούν να τοποθετηθούν σε ποικίλες διατάξεις, με χωρητικότητα 70 έως 140 φωτογραφίες το καθένα. Υπάρχει το μουσείο της Τύχης, της Φωτογραφίας, των Μηχανών, των Αντρών κ.α. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οχτώ από τα μουσεία της Singh. Με αυτά η δημιουργός φιλοδοξεί να μας παρασύρει μέσα σε ένα λαβύρινθο φτιαγμένο από τις εικόνες της και εκεί μέσα να μας αποκαλυφθεί η διαφορετική ζωή τους, στον καθένα χωριστά. Δημιουργείται έτσι ένας νέος κόσμος όπου η φωτογραφία συναντάται με την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, ακόμα και με την ποίηση. Άλλωστε, η ίδια χαρακτηρίζει την έκθεση της ως φωτο-αρχιτεκτονική.

Η έκθεση επίσης περιλαμβάνει βιβλία της Singh καθώς και την πρόσφατη δουλειά της, σε μορφή βίντεο, Mona And Myself.

To trailer της έκθεσης

H Dayanita Singh μπροστά στο ‘Museum of Chance’ στη Hayward Gallery. (Stephen White)

dayanita singh museum

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!