Η DJI εξαγόρασε τη Hasselblad;


Η DJI εξαγόρασε τη Hasselblad;

Τον Νοέμβριο του 2015 η Κινεζική DJI, ο ηγέτης στον τομέα των drones, αγόρασε ένας μέρος των μετοχών της Σουηδικής Hasselblad.

Ακολούθησε τον Ιούλιο του 2016 η συνεργασία των δύο εταιρειών στην παρουσίαση της εναέριας πλατφόρμας, που αποτελείται από την το DJI M600 (είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο 2016) και τη μηχανή μεσαίου φορμά της Hasselblad A5D (είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2015).

Τώρα φαίνεται ότι η DJI αποφάσισε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Hasselblad, η οποία να υπενθυμίσουμε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των μηχανών μεσαίου φορμά και η οποία ξεκίνησε κατασκευάζοντας συστήματα για αεροφωτογράφιση (δείτε μία σπάνια συνέντευξη του Victor Hasselblad από το 1967).

Αν και επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει από τις δύο εταιρείες, παρόλα αυτά πολλά έγκυρα site του εξωτερικού αναφέρουν με βεβαιότητα ότι η DJI έχει προχωρήσει στην εξαγορά της Hasselblad.

Μένει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DJI Hasselblad

Πηγή:

The Verge
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!