Μην αγοράζετε κάρτες μνήμης από το Ebay, το πιο πιθανό είναι να μην είναι original


Μην αγοράζετε κάρτες μνήμης από το Ebay, το πιο πιθανό είναι να μην είναι original

Όπως έχουμε γράψει και στο άρθρο μας “15 συμβουλές για τις κάρτες μνήμης. Τι να κάνετε και τι να μην κάνετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο“, είναι πολύ σημαντικό να αγοράζουμε τις κάρτες μνήμης από κάποιο φωτογραφικό κατάστημα (φυσικό ή ηλεκτρονικό), το οποίο εμπιστευόμαστε.
Ιδανικά θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι προμηθευτής του καταστήματος είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας κατασκευής των καρτών μνήμης που έχουμε επιλέξει και όχι κάποιος χονδρέμπορος αμφιβόλου ποιότητας.

Όπως γράφουμε και στο άρθρο μας, ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγετε την αγορά καρτών μνήμης από το Ebay, αφού έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι κυκλοφορούν “μαϊμού” κάρτες μνήμης γνωστών εταιρειών, οι οποίες είναι φτυστές οι original.

Τα παραπάνω έρχεται να μας υπενθυμίσει η περίπτωση του Bryan Myhr, ο οποίος αγόρασε μία Transcend SD 64GB από ένα πωλητή στο Ebay, για να ανακαλύψει αργότερα ότι η κάρτα αυτή είναι μαϊμού.
Ο Bryan σύγκρινε την κάρτα μνήμης που αγόρασε από το ebay, όταν αυτή παρουσίασε πρόβλημα, με μία αντίστοιχη κάρτα της ίδιας εταιρείας που είχε αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα B&H, διαπιστώνοντας ότι έχουν πολλές διαφορές.

To πολύ σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι και ο πωλητής του Ebay που του έστειλε την κάρτα μνήμης (την οποία είχε αγοράσει μέσω του Alibaba), θεωρούσε ότι πουλούσε μία original Transcend κάρτα μνήμης.

Μην ξεχνάτε λοιπόν, για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις (όπως είναι η απώλεια φωτογραφιών λόγω δυσλειτουργίας της κάρτας μνήμης), να αγοράζετε τις κάρτες σας ΜΟΝΟ από φωτογραφικά καταστήματα που εμπιστεύεστε και όχι από όπου βλέπετε την πιο χαμηλή τιμή. Συνήθως η πώληση μίας κάρτας μνήμης σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που επικρατεί στην αγορά, είναι μία ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Memory Cards

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!