Η Dpreview ανακοίνωσε τα φωτογραφικά προϊόντα που ξεχώρισαν για το 2015


Η Dpreview ανακοίνωσε τα φωτογραφικά προϊόντα που ξεχώρισαν για το 2015

Τα Dpreview Awards 2015 απονεμήθηκαν σε φωτογραφικά προϊόντα, βάση ψηφοφορίας που έγινε ανάμεσα στους συντάκτες της Dpreview.

Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τα συγκεκριμένα βραβεία με τα βραβεία κοινού που δίνονται στα τέλη κάθε χρόνου από την Dpreview, βάση ψηφοφορίας για τα καλύτερα φωτογραφικά προϊόντα στην οποία ψηφίζουν μόνο οι αναγνώστες (δείτε τα αποτελέσματα του 2014).

Εφόσον τα Dpreview Awards 2015 δίνονται βάση της ψηφοφορίας των συντακτών της ιστοσελίδας, μπορούμε να πούμε ότι σε αυτά τα βραβεία μιλούν οι ειδικοί.

Ξεκινάμε από την κατηγορία της καλύτερης compact μηχανής με φακό zoom, για την οποία το βραβείο πήγε στην Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV.
Φιναλίστ στη κατηγορία ήταν και οι Olympus Tough TG-4, Panasonic Lumix DMC-LX100 και Sony Cyber-shot DSC-RX10 II, με την Panasonic να παίρνει την δεύτερη θέση.

dpreview-awards-2

Στη κατηγορία καλύτερου mobile προϊόντος, ανάμεσα στα Apple iPhone 6S, DxO ONE, Motorola Moto Style, Samsung Galaxy S6, το βραβείο πήγε στην πρώτη κάμερα της DxO, DxO ONE (δεύτερο βραβείο στο Motorola Moto Style).

dpreview-awards-3

Επόμενη κατηγορία αυτή της καλύτερης compact μηχανής με prime φακό, στην οποία νικήτρια είναι η Leica Q, η οποία ξεπέρασε τη δεύτερη Fujifilm X100T, αλλά και τις DxO One και Ricoh GR II.

dpreview-awards-4

Περνάμε στη κατηγορία καλύτερης καταναλωτικής μηχανής για φωτογραφίες και video, το βραβείο της οποίας πήγε στη Panasonic Lumix DMC-G7, με δεύτερη τη Sony Cyber-shot DSC-RX10 II (φιναλίστ και οι Panasonic Lumix DMC-FZ1000 και Samsung NX500).

dpreview-awards-5

Καλύτερη ερασιτεχνική μηχανή που αλλάζει φακούς, με αισθητήρα APS-C, αναδείχτηκε η Nikon D5500, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Olympus OM-D E-M10 II και ακόμα πιο πίσω τις Fujifilm X-T10 και Olympus OM-D E-M10 II.

dpreview-awards-6

Καλύτερη high end μηχανή που αλλάζει φακούς, με αισθητήρα APS-C, βγήκε η Samsung NX1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Nikon D7200 και ακόμα πιο πίσω τις Canon EOS 7D Mark II και Olympus OM-D E-M5 II.

dpreview-awards-7

Ως καλύτερος φακός για μηχανές με APS-C αισθητήρα βραβεύτηκε ο Samsung NX 16-50mm F2.0-2.8 ED OIS, αφήνοντας πίσω τους Fujifilm XF 56 F1.2R APD, Fujifilm XF 90mm F2 R LM WR και Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 Pro.

dpreview-awards-8

Καλύτερος φακός για Full Frame μηχανές αναδείχτηκε ο Canon EF 11-24mm F4L USM, με δεύτερο τον Sigma 24-35mm F2 DG HSM ART και πιο πίσω τους Zeiss Batis 2/25 και Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD.

dpreview-awards-9

Στη πιο σημαντική ίσως κατηγορία των βραβείων, αυτή της καλύτερης Full Frame μηχανής, έχουμε δύο νικητές: την Nikon D750 και την Sony Alpha 7R II (πίσω έμειναν οι Sony Alpha 7 II και Canon EOS 5DS R).

dpreview-awards-10

dpreview-awards-11

Το βραβείο καινοτομίας πήγε στη Samsung NX1, η οποία συγκέντρωσε δύο βραβεία. Απέναντι της στάθηκε η Sony Alpha 7R II, ενώ ακολούθησαν οι DxO ONE και Sony Cyber-shot DSC-RX100 IV.

dpreview-awards-12

Τέλος το βραβείο του προϊόντος της χρονιάς για το 2015 πήγε στη Sony Alpha 7R II (πήρε από κοινού και το βραβείο της καλύτερης Full Frame μηχανής με τη Nikon D750), η οποία άφησε στη δεύτερη θέση τη Samsung NX1 (!) και πιο πίσω την Nikon D750 και τον φακό Canon EF 11-24mm F4L USM.

dpreview-awards-13

Ας δούμε πως τα πήγαν οι εταιρείες σε αριθμό βραβείων:
Sony: 3
Samsung: 3
Nikon: 2
Canon: 1
Panasonic: 1
Leica: 1
DxO: 1

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Sony ξεχώρισε χάρη στην Sony Alpha 7R II , ενώ τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Samsung με την Samsung NX1. Πανωλεθρία για την Canon που πήρε μόλις ένα βραβείο και αναπάντεχα βραβεία για Leica και DxO.
Επιπλέον το γεγονός ότι Fujifilm και Olympus (και Pentax) δεν πήραν κανένα βραβείο αναμένεται να συζητηθεί αρκετά στους φωτογραφικούς κύκλους.

Τι λέτε σχετικά με τα βραβεία της Dpreview;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Dpreview Dpreview Awards

Πηγή:

Dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!