Η Dpreview ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των βραβείων αναγνωστών 2014


Η Dpreview ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των βραβείων αναγνωστών 2014

Η ψηφοφορία χωρίστηκε σε τέσσερις κατηγορίες:
– καλύτερος φακός
– καλύτερη compact μηχανή
– καλύτερη μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακών
– καλύτερη high end μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακών

Στους φακούς νικητής είναι ο Sigma 50mm F1.4 DG HSM | A με 22% των ψήφων, με τον Fujifilm XF 56mm F1.2R να ακολουθεί με 15%.

dpreview-readers-awards-2

dpreview-readers-awards-1

Ως καλύτερη compact μηχανή αναδείχτηκε η Panasonic LX100 με το 29.1% των ψήφων, με την Sony RX100 III να βγαίνει δεύτερη με 26.6% των ψήφων. Τρίτη είναι η Fujifilm X100T με 19% των ψήφων.

dpreview-readers-awards-4

dpreview-readers-awards-3

Ως καλύτερη μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακών για ενθουσιώδεις φωτογράφους αναδείχτηκε η Sony a6000 με 34.5% των ψήφων, με την Olympus OM-D E-M10 να συγκεντρώνει το 24.6%. Τρίτη αναδείχτηκε η Panasonic Lumix DMC-GM5 με 12.4% των ψήφων.

dpreview-readers-awards-6

dpreview-readers-awards-5

Τέλος στην κατηγορία high end μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών νικήτρια αναδείχτηκε η Sony a7 II με 14.7% των ψήφων. Δεύτερη ήρθε η Nikon D750 με 14.2% των ψήφων και τρίτη η Fujifilm X-T1 με το 14% των ψήφων.

dpreview-readers-awards-9

dpreview-readers-awards-7

dpreview-readers-awards-8

Όπως και στην δική μας ψηφοφορία εντύπωση προκαλεί η πλήρης απουσία της Canon από όλες τις κατηγορίες. Φυσικά κάτι τέτοιο κρίνεται εν μέρη φυσιολογικό, αφού και το 2014 η Canon κινήθηκε σε ρηχά νερά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Επίσης έχουμε τις ενστάσεις μας σχετικά με τις κατηγορίες και την έλλειψη ξεχωριστών κατηγοριών για DSLR και mirrorless μηχανές. Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι στην κορυφή των δύο κατηγοριών για τις μηχανές με δυνατότητα αλλαγής φακού είχαμε δύο mirrorless μηχανές και οι δύο από την Sony. Αυτό σαφέστατα δείχνει και μία τάση του κοινού προς τις mirrorless μηχανές, οι οποίες προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες με τις DSLR μηχανές, αλλά σε μικρότερο μέγεθος και βάρος.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου μπορείτε να ψηφίσετε ποιο από τα παραπάνω θεωρείτε ως το καλύτερο προϊόν για το 2014, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!