Drone συγκρούστηκε με Αμερικάνικο στρατιωτικό ελικόπτερο στις Η.Π.Α.


Drone συγκρούστηκε με Αμερικάνικο στρατιωτικό ελικόπτερο στις Η.Π.Α.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, σημειώθηκε ένα ατύχημα κοντά στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με ένα DJI Phantom 4 να συγκρούεται με ένα ελικόπτερο Black Hawk.

Η σύγκρουση του DJI Phantom με το ελικόπτερο προκάλεσε ζημιά, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα 3.81 εκατοστά στο βασικό πτερύγιο του ελικοπτέρου. Ο πιλότος παρ’ όλα αυτά κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο.

chopperdent

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Ars Technica, ο κάτοχος του drone, Vyacheslav Tantashov, ήθελε να απαθανατίσει την θέα της Νέας Υόρκης πετώντας το drone του σε ύψος κοντά στα 300 πόδια δίχως να έχει καθαρή οπτική επαφή. Μετά από 4 χιλίομετρα από το σημείο που ξεκίνησε την πλοήγηση του drone κοντά στο νησί Hoffman , ο Tantashov έδωσε εντολή στον drone να επιστρέψει πίσω περιμένοντας το μισή ώρα, αλλά δεν έφτασε ποτέ.

Το NTSB (National Transportation Safety Board Aviation) μπόρεσε να εντοπίσει τον κάτοχο, μέσο του σειριακού αριθμού που έφερε ένα μέρος του drone που βρέθηκε στο σύστημα ψύξης του ελικοπτέρου.

dronepiece

Σύμφωνα με το NTSB το ελικόπτερο πετούσε σε ύψος 300 πόδια (92 μέτρα). Όταν ο πιλότος είδε το drone του Tantashov προσπάθησε να το αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Tantashov βασιζόταν στην εφαρμογή DJI GO για τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, αλλά επειδή δεν είχε πρόσβαση στο ίντερνετ δεν μπορούσε να ενημερωθεί για την απογείωση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, καθώς επίσης ότι υπήρχε προσωρινός περιορισμός πτήσης στην περιοχή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την πορεία πτήσης του drone.

drone_flight_plan

Το πόρισμα του NTSB για το ατύχημα είναι ότι πρώτο ο χειριστής του στρατιωτικού ελικοπτέρου δεν είδε άμεσα το drone και δεύτερον ο Tantashov δεν γνώριζε τους κανονισμούς και τις πρακτικές ασφαλείας πτήσης drone.

Συμπέρασμα, πάντα κάνουμε προσεκτική μελέτη των οδηγιών της Υ.Π.Α σχετικά με την εναέρια κυκλοφορία και τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones

Πηγή:

PetalPixel
author
Στράτος Καπετανάς

Ο Στράτος Καπετανάς είναι λάτρης της φωτογραφίας και του βίντεο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία από μικρή ηλικία. Αγαπημένο του είδος είναι να φωτογραφίζει τοπία, φύση, πορτραίτα άλλα και ζώα.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!