Xειριστής drone τερματίζει την βλακεία καταγράφοντας αεροπλάνο κατά την προσγείωση του;


Xειριστής drone τερματίζει την βλακεία καταγράφοντας αεροπλάνο κατά την προσγείωση του;

Στο pttlgr από την πρωτοεμφάνιση των drones λέμε ότι η χρήση τους μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη χωρίς να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας (όπως και όλα τα πράγματα).

Στο Internet κυκλοφόρησε ένα video (αρχικά φαίνεται να το ανέβασε ο χειριστής του drone στο Facebook), το οποίο απεικονίζει ένα drone να καταγράφει ένα επιβατηγό αεροπλάνο την ώρα της προσγείωσης του σε αεροδρόμιο των Η.Π.Α.

Προς το παρόν αν και το video φαίνεται να είναι αληθινό, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλά για CGI, δηλαδή δημιουργία γραφικών στον Η/Υ και ότι δεν είναι μία πραγματική περίπτωση.

Από την άλλη μεγάλα δίκτυα στις Η.Π.Α. αναφέρουν το γεγονός ως πραγματικό.

Στην περίπτωση που μιλάμε για ένα αληθινό περιστατικό ο πραγματικά ανεγκέφαλος χειριστής όχι μόνο είχε το drone εντός του αεροδιαδρόμου, αλλά επιχείρησε και βουτιά με το drone, με σκοπό να καταγράψει το αεροπλάνο που περνούσε κατά τη τελική του προσέγγιση στο αεροδρόμιο McCarran του Λας Βέγκας. Από ότι φαίνεται ο χειρισμός του συγκεκριμένου drone ήταν manual και ο χειριστής ήξερε σίγουρα ότι αυτό που έκανε είναι 100% παράνομο.

Την υπόθεση προς το παρόν ερευνά η FAA (Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας) και το FBI και αν τελικά είναι ένα πραγματικό περιστατικό ο χειριστής του drone μπορεί να δεχτεί πρόστιμα που μπορεί να ξεπερνούν τα 250.000 δολάρια ή ακόμα και φυλακιστεί για 3 χρόνια.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχετε drone να ακολουθείτε πάντα την νομοθεσία που υπάρχει στη χώρα μας (ή στην χώρα που πετάτε), να έχετε τις κατάλληλες άδειες και να μην παραβιάζετε ποτέ τους κανόνες ασφαλείας!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!