Χειριστής drone τιμωρείται με απαγόρευση κατοχής και χρήσης drone


Χειριστής drone τιμωρείται με απαγόρευση κατοχής και χρήσης drone

Ο Wilson αντιμετώπιζε κατηγορίες για 17 παραβιάσεις κανονισμών της Υπηρεσίας Πολιτική Αεροπορίας και δήλωσε ένοχος για 9 από αυτές.

Το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει πρόστιμο 1.800 λιρών Αγγλίας και ταυτόχρονα να του απαγορέψει την κατοχή, αγορά και χρήση οποιουδήποτε drone για τα επόμενα δύο χρόνια.
Επιπλέον του απαγορεύτηκε να βοηθήσει οποιονδήποτε να πετάξει ένα drone.

Ο Wilson συνελήφθη γιατί πέταξε το drone του πάνω από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα των Arsenal, Liverpool, Nottingham Forest, Derby και Leicester κατά την διάρκεια διεξαγωγής ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ η αστυνομία ανακάλυψε ότι πέταξε το drone του και πάνω από την Βουλή και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Nick Aldworth, στέλεχος της Αστυνομίας δήλωσε: “Καθώς τα drones γίνονται ευρέως διαθέσιμα, είναι σημαντικό για όποιον χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μικρά αεροσκάφη να καταλάβει ότι υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το πως και που μπορούν να πετάξουν και ότι η αστυνομία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(CAA), θα διώξει όποιον δεν ακολουθεί αυτούς τους κανόνες. Η πτήση drones πάνω από κτίρια και κατοικημένες περιοχές βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια και ο Wilson έβαλε πολλούς ανθρώπους σε αληθινό κίνδυνο. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μία προειδοποίηση σε όσους σκέφτονται να κάνουν τα ίδια ότι θα καταλήξουν στο δικαστήριο, αν αγνοήσουν τους κανονισμούς”.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε: “Όπως δείχνει αυτή η υπόθεση, οποιοσδήποτε πετάει ένα drone πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται. Αυτοί οι κανόνες έχουν γίνει για να προστατέψουν την ασφάλεια των πολιτών και άλλων χρηστών του εναέριου χώρου. Είναι σαφές ότι δεν είναι επιτρεπτό να πετάς ένα drone πάνω από μεγάλα πλήθη ή κοντά σε κτίρια και η Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αστυνομία για να βεβαιωθεί ότι οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται”.

Για να μάθετε για τους κανόνες πτήσης των drones για την χώρα μας διαβάστε το αντίστοιχο άρθρο μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Drone Photography drones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!