Η ιστοσελίδα DxO Mark εισάγει νέα μέτρηση για την βαθμολόγηση φωτογραφικών φακών


Η ιστοσελίδα DxO Mark εισάγει νέα μέτρηση για την βαθμολόγηση φωτογραφικών φακών

Πολλοί εκεί έξω ίσως έχουν ενστάσεις σχετικά με τις βαθμολογίες που δίνει η ιστοσελίδα DxO Mark σε σώματα φωτογραφικών μηχανών, όσον αφορά τον επεξεργαστή που φοράνε και την απόδοση του. Μία άλλη βαθμολόγηση που κάνει η DxO Mark με την βοήθεια τεστ είναι η βαθμολόγηση φωτογραφικών φακών.

Μετά από έρευνα λοιπόν των ανθρώπων της και βάση των πρωτοκόλλων που θέτουν για τα τεστ η ένωση International Imaging Industry Association (Διεθνής Ένωση της Βιομηχανίας Εικόνας), η ένωση Camera & Imaging Products Association (Ένωση Καμερών και Προϊόντων Εικόνας) και το γκρουπ Camera Phone Image Quality (Ποιότητας Εικόνας Καμερών Τηλεφώνων) και βασιζόμενη στα επιστημονικά ευρήματα της CNES (Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία) σχετικά με την δορυφορική εικόνα, η γνωστή ιστοσελίδα εισάγει μία νέα μέτρηση της οξύτητας των φωτογραφικών φακών, την οποία ονομάζει ‘Perceptual MegaPixel’.

Η νέα μέτρηση θα βοηθάει τους φωτογράφους να μπορούν να κατανοούν την απόδοση ενός φακού με την ποσοτικοποίηση της επίπτωσης που έχει η οξύτητα του στην ανάλυση της κάμερας που χρησιμοποιείται, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και ελαττώματα του φακού και την κάμερας.

Εντυπωσιακό είναι ότι η Dxo Mark υποστηρίζει ότι βάση των τεστ που έχει πραγματοποιήσει κατά μέσο όρο το 45% της ανάλυσης των φωτογραφικών μηχανών χάνεται λόγω ελαττωμάτων των φακών.

Η DxO Mark καθημερινά πραγματοποιεί εκατοντάδες τεστ ζευγαρώνοντας σώματα φωτογραφικών μηχανών με φωτογραφικούς φακούς και μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει μία μεγάλη βάση δεδομένων 2.700 συνδυασμών καμερών/φακών.  Τα εργαστήρια και τα αποτελέσματα των τεστ της DxO Mark χρησιμοποιούνται και από την ιστοσελίδα dpreview.com για τα reviews των φακών που δημοσιεύει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

DxO Mark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!