DxOMark: Το iPhone 7 έχει την καλύτερη κάμερα της Apple, αλλά δεν είναι το κορυφαίο smartphone


DxOMark: Το iPhone 7 έχει την καλύτερη κάμερα της Apple, αλλά δεν είναι το κορυφαίο smartphone

Η DxOMark τέσταρε στα εργαστήρια της το νέο Apple iPhone 7 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κάμερα του είναι η καλύτερη που έχει βγάλει η Apple.

Συγκεντρώνοντας 86 πόντους το iPhone 7 πλασαρίστηκε στη τρίτη θέση μαζί με τα LG G5, Samsung Galaxy Note V και Samsung S6 Edge και πίσω από τα Moto Z Force Droid, Samsung Galaxy S6 Edge Plus, Sony Xperia Z5 (87 πόντοι) και τα πρώτα στη λίστα HTC 10, Samsung Galaxy S7 Edge και Sony Xperia X Perf (88 πόντους). Ο αισθητήρας του iPhone 7 είναι 60% πιο μικρός από του κορυφαίου στη λίστα HTC 10 και 31% από τον αισθητήρα του Samsung Galaxy S7.

apple-iphone-7-1

Όσο αφορά την φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο το iPhone 7 πετυχαίνει καλή έκθεση (μερικές φορές υπήρξαν υπερ-εκτεθειμένες εικόνες), έχει μεγάλο δυναμικό εύρος και η ισορροπία λευκού γενικά είναι σταθερή (με πολύ μικρές αποκλίσεις προς το πράσινο ορισμένες φορές), ενώ καταφέρνει να καταγράψει αρκετές λεπτομέρειες. Όσο αφορά τη λειτουργία HDR αυτή στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδίδει εξαιρετικά.

Σε εσωτερικούς χώρους ο φακός με f/1.8 και ο σταθεροποιητής επιτρέπει την λήψη καλών εικόνων σε χαμηλό φωτισμό, ακόμα και με 5 lux. Γενικά τα χρώματα είναι αρκετά καλά και ο ψηφιακός θόρυβος είναι σε ανεκτά επίπεδα, αν και χάνονται οι πολύ μικρές λεπτομέρειες.

To σύστημα αυτόματης εστίασης που χρησιμοποιεί Phase-detect Autofocus (PDAF) είναι πολύ γρήγορο αν και όπως λέει η DxOMark παρατηρήθηκαν μερικές αστοχίες σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και σε πολύ φως.

Το flash, τεχνολογίας dual-tone με 4 LED, πετυχαίνει πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων μίας σκηνής, ειδικά στους τόνους του ανθρώπινου δέρματος, αν και όπως αναφέρεται η φωτεινότητα στις γωνίες είναι μειωμένη (βινιετάρισμα) και υπάρχουν κάποιες μικρές αποκλίσεις της αυτόματης εστίασης.

Στη λήψη video σπουδαία δουλειά κάνει ο σταθεροποιητής, ειδικά σε κανονικό φως, ενώ και η αυτόματη έκθεση λειτουργεί ικανοποιητικά. Η εστίαση όταν έχουμε αρκετό φως είναι ακριβής και γρήγορη, ενώ σε χαμηλό φωτισμό είναι ελαφρώς πιο αργή.

Το iPhone 7 καλύπτει το χρωματικό φάσμα Digital Cinema color (DCI-P3) που είναι μεγαλύτερο του sRGB καταγράφοντας πλουσιότερα χρώματα, ειδικά στα κόκκινα και πράσινα, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα και η δυνατότητα του νέου smartphone της Apple να καταγράφει RAW αρχεία εικόνων.

To συμπέρασμα της DxOMark είναι ότι η κάμερα του iPhone 7 είναι η καλύτερη της Apple που έχει περάσει από τα εργαστήρια της, αλλά φυσικά αναμένουμε να τεστάρει και το νέο iPhone 7 Plus που έχει διπλή κάμερα και να δούμε αν θα είναι αυτό που θα πιάσει την κορυφή.

Διαβάστε όλο το review της DxoMark για τον νέο iPhone 7 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!