Elinchrom EL-Skyport Plus, νέο σύστημα ασύρματου ελέγχου για όλα τα flash και τις μηχανές


Elinchrom EL-Skyport Plus, νέο σύστημα ασύρματου ελέγχου για όλα τα flash και τις μηχανές

Τον Οκτώβριο του 2015 παρουσίασε τον ελεγκτή Elinchrom EL-Skyport Transmitter Plus HS με τον οποίο μπορούμε να ελέγξουμε ασύρματα τα flash της εταιρείας που έχουν τεχνολογία Skyport.

Τώρα παρουσιάζει το νέο σύστημα Elinchrom EL-Skyport Plus, το οποίο επιτρέπει τον ασύρματο έλεγχο speedlight flashes ή studio flashes από μία μηχανή (με ραδιοσυχνότητες 2.4Ghz) και το οποίο είναι συμβατό με την πλειοψηφία των φωτογραφικών μηχανών και flashes του εμπορίου.

Με εμβέλεια 200 μέτρα το νέο σύστημα επιτρέπει την ομαδοποίηση των flashes σε 4 ομάδες, με τη δυνατότητα χρήσης 16 συχνοτήτων (8 σε νορμάλ λειτουργία για ταχύτητες κλείστρου μέχρι 1/250 του δευτ. και 8 σε λειτουργία Speed, για χρήση με φακούς leaf shutter των Hasselblad ή Phase One και ταχύτητες μεγαλύτερες του 1/250 του δευτ. και μέχρι 1/1000 και 1/1600 του δευτ.).

Επιπλέον ο φωτογράφος μέσω του πομπού (ο οποίος λειτουργεί με δύο ΑΑ μπαταρίες) μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την δύναμη των flash, ανά ομάδα.

Elinchrom EL Skyport Plus

O δέκτης μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε flash (διαθέτει υποδοχή 3.5mm), ενώ μπορεί να μπει με ευκολία σε οποιοδήποτε light stand.

Elinchrom EL Skyport Plus

Elinchrom EL Skyport Plus

Φυσικά το νέο σύστημα είναι συμβατό με τις μονάδες του συστήματος Skyport που έχουν βγει μέχρι σήμερα και μπορεί να ενεργοποιήσει τα studio flash της Elinchrom που διαθέτουν την τεχνολογία Skyport.

Ο νέος πομπός αναμένεται να κοστίζει κοντά στα 90 δολάρια και ο νέος δέκτης στα 100 δολάρια, ενώ αναμένουμε να κυκλοφορήσουν και σε κιτ στην τιμή των 140 δολαρίων.

Πως κρίνεται τα χαρακτηριστικά και την τιμή των νέων μονάδων; Θα τις προτιμούσατε έναντι πιο φθηνών επιλογών;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Elinchrom
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!