Emirates Photography Competition


Emirates Photography Competition

Ο διαγωνισμός Emirates Photography Competition είναι ένα από τους πιο σημαντικούς στον κόσμο. Κάθε χρόνο εστιάζει σε ένα κύριο θέμα, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλα μικρότερα θέματα καθώς και μια ξεχωριστή κατηγορία για νέους φωτογράφους.

Το φετινό θέμα “Decisive Moment” είναι εμπνευσμένο από τον Τούρκο φωτογράφο Yusof Karsh. Ο αρμένικης καταγωγής Yousuf Karsh (1908-2002) έζησε κυρίως στον Καναδά και τις ΗΠΑ και άφησε πίσω του περισσότερα από 150.000 αρνητικά ανάμεσα στα οποία συναντάμε πορτραίτα σημαντικών προσωπικοτήτων της εποχής του από το χώρο των τεχνών, των επιστημών, του κινηματογράφου και της πολιτικής. Έργα του βρίσκουμε σε συλλογές μουσείων όπως το Museum of Modern Art New York (MOMA).

Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι:
– Decisive Moment. Από αυτή την κατηγορία θα προκύψει ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού.
– Nature
– Creative-Experimental
– Travel
– Colours
– Colour photo print (open)
– Monochrome photo print (open) και
– Future Image by Future Eyes η κατηγορία για νέους φωτογράφους, η οποία χωρίζεται σε δύο υπο-κατηγορίες:
– νέοι μικρότεροι από 16 ετών (γεννημένοι μετά το 1997) και
– νέοι 16-21 ετών (γεννημένοι μετά το 1992).
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες του διαγωνισμού στην επίσημη σελίδα του.

Ο διαγωνισμός θα μοιράσει στους νικητές το αστρονομικό ποσό των 1.000.000 AED (Dirham, το νόμισμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) ή περίπου 201.000 ευρώ! Ταυτόχρονα, όλοι οι νικητές κερδίζουν ένα πενθήμερο ταξίδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να παραστούν στην τελετή απονομής στο Abu Dhabi (με πληρωμέναέξοδα ταξιδιού και διαμονής) και ένα αντίγραφο του λευκώματος του διαγωνισμού.

Αναλυτικότερα, ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού κερδίζει 80.000 AED (περίπου 16.000 ευρώ), ενώ το καλύτερο portfolio της κατηγορίας “Decisive Moment” κερδίζει 20.000 AED (περίπου 4.000 ευρώ). Σε όλες τις κατηγορίες θα υπάρξουν χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, οι νικητές των οποίων κερδίζουν 20.000 AED (περίπου 4.000 ευρώ), 15.000 AED (περίπου 3.000 ευρώ) και 10.000 AED (περίπου 2.000 ευρώ) αντίστοιχα. Στην κατηγορία των νέων οι τρεις πρώτοι νικητές για κάθε ηλικιακή ομάδα κερδίζουν 12.000 AED (περίπου 2.400 ευρώ), 10.000 AED (περίπου 2.000 ευρώ) και 8.000 AED (περίπου 1.600 ευρώ) αντίστοιχα. Στο διαγωνισμό μπορούν ακόμα να συμμετάσχουν φωτογραφικές ομάδες από όλο τον κόσμο και οι τρεις καλύτερες ομαδικές συμμετοχές επιβραβεύονται με το ποσό των 10.000 AED (περίπου 2.000 ευρώ). Ταυτόχρονα υπάρχουν ξεχωριστά βραβεία για τους φωτογράφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για να πάρετε μέρος μπορείτε να γραφτείτε στη σελίδα του διαγωνισμού και να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας στις κατηγορίες που θα επιλέξετε έως τις 9 Δεκεμβρίου 2013. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε όποιες κατηγορίες θέλετε με έως τέσσερις φωτογραφίες ανά κατηγορία. Μπορείτε ακόμα να συμμετάσχετε με ένα portfolio αποτελούμενο από 6 έως 10 φωτογραφίες στην κύρια κατηγορία “Decisive Moment”. Οι φωτογραφικές ομάδες πρέπει να αποτελούνται από τουλάχιστον 10 συμμετέχοντες. Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:
– Συμμετοχή στην κύρια κατηγορία: 80 AED (περίπου 16 ευρώ)
– Συμμετοχή σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία: 40 AED (περίπου 8 ευρώ)
– Συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες: 240 AED (περίπου 48 ευρώ)
Δείτε τους τρόπους πληρωμής και τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό εδώ.

Όλες οι φωτογραφίες που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα παρουσιαστούν στο κοινό σε μια έκθεση φωτογραφίας το Φεβρουάριο του 2014. Η έκθεση αυτή θεωρείται από τα πιο σημαντικά φωτογραφικά γεγονότα του Αραβικού κόσμου. Δείτε όλες τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον 7ο Emirates Photography Competition του 2012, εδώ.

Η φωτογραφία της φετινής αφίσας του διαγωνισμού διακρίθηκε με το “Noor Ali Rashid” Award for the Emirati Photographer of 2012
Little Falconer, Moza Al Falasi, Emirati

Emirates Photography Competition little falcon

Στιγμιότυπα από την τελετή απονομής του Emirates Photography Competition 2012:

Δείτε την έκθεση με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν το 2012:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!