Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν κάμερες για να αποτυπώσουν πολλά πράγματα, όπως τα έντομα.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τα Κολλέμβολα minthurides aquaticus, μικροσκοπικά έντομα, τα οποία κινούνται με τετάστια ταχύτητα, τόσο μεγάλη που για να καταγραφούν, χρειάζεται μία κάμερα με ταχύτητα εγγραγής στα 73.000 καρέ το δευτερόλεπτο.
Ο Dr. Adrian Smith θέλησε να καταλάβει πως τα έντομα αυτά κινούνται και το κατάφερε καταγράφοντας μοναδικά πλάνα.
Χρειάστηκαν μερικά μοντέλα της κάμερας υψηλής ταχύτητας Phantom για να καταλάβω τις κινήσεις που τροφοδοτούν τα άλματά τους, αλλά με τη μαγνητοσκόπηση τους με πάνω από 73.000 καρέ ανά δευτερόλεπτο, νομίζω ότι το κατάλαβα.
λέει στην PetaPixel
Σε αυτήν την ταχύτητα, η κάμερα μπορεί να τραβήξει μόνο ασπρόμαυρα και να καταγράψει μόνο μια περιοχή εικόνας με ύψος 240 pixel.
O Dr. Adrian Smith έχει κανάλι στο YouTube στο οποίο κινηματογραφεί έντομα. Δείτε εδώ.


