Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταγγέλλει την αστυνομική βία


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος καταγγέλλει την αστυνομική βία

Πραγματικά δεν μπορούμε και εμείς με την σειρά μας να καταλάβουμε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο σε ανθρώπους που απλά κάνουν την δουλειά τους με σκοπό να μεταφέρουν στον κόσμο τα γεγονότα.

Επίσης είναι πραγματικά απορίας άξιο πως σε ένα οργανωμένο κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, βλέπουμε τους φωτορεπόρτερ να γίνονται στόχος βίας από όργανα του κράτους.

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η αισχρή κατάσταση και να αφεθούν οι φωτορεπόρτερ να δημιουργήσουν τις εικόνες που θέλουν χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και η ζωή τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.

TΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ;

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε) καταγγέλλει τη συστηματική άσκηση αστυνομικής βίας σε βάρος φωτορεπόρτερ.

Χθες το πρωί, 6-12-2014, στα Εξάρχεια, πέντε φωτορεπόρτερ απειλήθηκαν φραστικά από άντρες ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τους είπαν : Σήμερα θα φάτε καλά.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, επικοινώνησε αμέσως με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι κανένας φωτορεπόρτερ δεν θα παρενοχλείτο κατά την άσκηση του επαγγέλματός του.

Το ίδιο βράδυ, ο συνάδελφος Γιώργος Νικολαΐδης προσήχθη αναίτια στη ΓΑΔΑ ενόσω κάλυπτε φωτογραφικά τα γεγονότα στα Εξάρχεια.

Μετά την αδυναμία του αρχηγού της ΓΑΔΑ, στις 15-11-2014, να επιβάλει την εντολή του προς τις μονάδες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ για να μη βιαιοπραγούν σε βάρος φωτορεπόρτερ, διαπιστώνεται εν τοις πράγμασι αδυναμία και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να προστατεύσει συναδέλφους από την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Τι να υποθέσουμε;

Για το ΔΣ της ΕΦΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!