Everypixel Aesthetics: Μία ιστοσελίδα που κρίνει αυτόματα τις φωτογραφίες σας


Everypixel Aesthetics: Μία ιστοσελίδα που κρίνει αυτόματα τις φωτογραφίες σας

Ένας νέος αλγόριθμος έρχεται να κρίνει αυτόματα τις φωτογραφίες σας και να βρει τις ετικέτες που αντιστοιχούν σε αυτές.

Ο αλγόριθμος, ο οποίος βρίσκεται σε Beta (δοκιμαστική) έκδοση, δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει όσους ψάχνουν να ανακαλύψουν υψηλής ποιότητας φωτογραφίες στο internet.

Χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα (neural networks) ο νέος αλγόριθμος έχει “εκπαιδευτεί” στην αισθητική με παρόμοιο τρόπο που θέτουν τα standard τους οι άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον CEO Dmitry Shironosov, έχει δημιουργηθεί μία βάση 946,894 θετικών και αρνητικών μοτίβων και ο νέος αλγόριθμος εκτός της αισθητικής μίας φωτογραφίας κρίνει και την εμπορική της αξία.

Κάθε φωτογραφία που ανεβαίνει στην ιστοσελίδα παίρνει μία βαθμολογία, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτονται οι κατάλληλες λέξεις κλειδιά (tags) που της ταιριάζουν.

Δοκιμάστε τις φωτογραφίες και πείτε μας πως σας φαίνονται τα αποτελέσματα. Θα βρείτε το Everypixel Aesthetics εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Δεν είναι άσχημο αν και βαράει εύκολα 99.9 σε φωτογραφίες μου κυρίως landscape χωρίς να δίνει σημασία σε ποιότητα iso κλπ. Αρκεί ένας γαλαξίας για να είναι 80+

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!