Έρχεται ο πιο γρήγορος φακός του κόσμου από την ExperimentalOptics στα 50mm με f/0.75


Έρχεται ο πιο γρήγορος φακός του κόσμου από την ExperimentalOptics στα 50mm με f/0.75

Όπως αναφέρει η ExperimentalOptics πρόκειται για τον πιο γρήγορο φωτογραφικό φακό για Full Frame μηχανές στον κόσμο, με f/0.75. Μάλιστα ο συγκεκριμένος φακός δεν έχει μεταβαλλόμενο διάφραγμα, αλλά αυτό είναι μόνιμα ανοιχτό στα f/0.75.

Σε περίπτωση που θέλει κάποιος να μεταβάλλει το διάφραγμα η εταιρεία προσφέρει ένα ειδικό κιτ για την ρύθμιση του σε f/1.2, f/1.4, f/1.8 και f/2.4.

Η εστίαση γίνεται μέσω του adapter που προσαρμόζεται στο σώμα της μηχανής, με δυνατότητα εστίασης στα 1 με 2 μέτρα.

Επιπλέον η εταιρεία προσφέρει ένα κιτ για μακρο-φωτογράφιση, το οποίο μπαίνει στο πίσω μέρος του φακού και δίνει δυνατότητα εστίασης από τα 30 εκατοστά.

O νέος φακός στα 50mm κατασκευάζεται στην Ολλανδία και διατίθεται σε mount για τη σειρά μηχανών Leica M, ενώ με adapter μπορεί να μπει σε mirrorless μηχανές των Sony Alpha Nex, Fuji X, Canon EF-M, Leica T, Leica SL, Samsung NX και Micro Four Thirds.

Επιπλέον υπάρχει και έκδοση του φακού για Micro Four Thirds μηχανές στα 42mm με f/0.75.

Η καταχώρηση στην πλατφόρμα KickStarter είχε μόλις μερικές θέσεις παραγγελίας του φακού, σε τιμή από τα 2.290 ευρώ (1.740 για τον 42mm) και την στιγμή που γράφουμε το άρθρο έχουν μείνει 5 φακοί προς 2.680 ο κάθε ένας.

Αν σας ενδιαφέρει ο νέος φακός της ExperimentalOptics μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

ExperimentalOptics

ExperimentalOptics

ExperimentalOptics

ExperimentalOptics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

KickStarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!