Σεμινάρια φωτογραφίας από το f14-κοινόν φωτογράφων


Σεμινάρια φωτογραφίας από το f14-κοινόν φωτογράφων

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Το f14-κοινόν φωτογράφων συνεχίζει την καθιερωμένη δυναμική δράση του ξεκινώντας και φέτος κύκλο σεμιναρίων

– τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2014
– στην f14 gallery, Μητσαίων 3 στην Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης.

Τα μαθήματα φωτογραφίας διοργανώνονται από έμπειρους φωτογράφους της ομάδας, με υπεύθυνο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της ομάδας, Φώτη Παλαιολόγο. Διαρκούν οκτώ μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.

H οικονομική συμμετοχή είναι η ελάχιστη δυνατή και προορίζεται για τη συντήρηση των χώρων και τη στήριξη του καλλιτεχνικού έργου της ομάδας. Η παρακολούθηση γίνεται χωρίς εκπαιδευτική πίεση και αυστηρό πρωτόκολλο. Παρόλα αυτά, η ομάδα ακολουθεί τα πρότυπα σχολών Καλών Τεχνών, κατά το πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, στα οποία και ανήκει ως πιστοποιημένος φορέας.

Τα μαθήματα οργανώνονται σε δύο κύκλους. Στον κύκλο των αρχαρίων διδάσκονται οι βασικές αρχές της φωτογραφίας (εξοπλισμός, τεχνικές φωτισμού, λήψεων, κοντράστ, σκοτεινός θάλαμος, επεξεργασία αρνητικών και φωτογραφιών), καθώς και στοιχεία Ιστορίας της Τέχνης και της Φωτογραφίας.

Στο τμήμα των προχωρημένων, η προσοχή εστιάζεται στην αναζήτηση των μεθόδων για τη φωτογραφική έκφραση. Οι συμμετέχοντες, κατέχοντας τα βασικά σε επίπεδο τεχνικής, ασχολούνται περισσότερο με την αισθητική, τη σύνθεση, την ιστορία της τέχνης, την αξιολόγηση ενός έργου και την προετοιμασία της παρουσίασής του.

Βασικός στόχος είναι η επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και η γενικότερη εικαστική καλλιέργεια των μαθητών-μελών της ομάδας.

Η πρώτη συνάντηση για τη φετινή σαιζόν θα γίνει όπως κάθε χρονιά στην γκαλερί της ομάδας, Μητσαίων 3 στην Αρχαία Αγορά, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 8μ.μ.

Πληροφορίες:
Φώτης Παλαιολόγος 6932968574
Κατερίνα Μαρνέλλου 6970656797

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo seminars
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!