Η Ferrania σώζει τις παλιές μηχανές της με την βοήθεια του παγκόσμιου φωτογραφικού κοινού


Η Ferrania σώζει τις παλιές μηχανές της με την βοήθεια του παγκόσμιου φωτογραφικού κοινού

H FILM Ferrania μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης Kickstarter ζήτησε την στήριξη του παγκοσμίου κοινού για να καταφέρει να φέρει εις πέρας την αναγέννηση της.

Τα χρήματα που ήδη έχουν ξεπεράσει το ποσό που είχε τεθεί ως στόχος (250.000 δολάρια) θα χρησιμοποιηθούν για την διάσωση και επισκευή τριών βασικών μηχανών της παλιάς εταιρείας, των Trixie (φτιάχνει το πλαστικό που κρατάει το film μαζί), Walter (φτιάχνει τα χημικά που αντιδρούν στο φως) και Big Boy (περνάει τα χημικά στο πλαστικό).
Τα μηχανήματα βρίσκονται στο παλιό εργοστάσιο της Ferrania και έχουν προγραμματιστεί να πωληθούν ως σίδερα μέχρι το τέλος του 2014. Από ότι όμως φαίνεται κάτι τέτοιο θα αποτραπεί τελικά χάρη στους χιλιάδες λάτρεις του film σε όλο τον πλανήτη που μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει 263.000 δολάρια, 15 ημέρες πριν το κλείσιμο του project στην Kickstarter.
Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε την Ferrania και να είστε από τους πρώτους που θα αποκτήσουν films από την νέα παρτίδα που θα παραχθούν τότε επισκεφτείτε την Kickstarter.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Ferrania Film photography

Πηγή:

Kickstarter
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!