Ψηφιοποιήστε τα films σας με το FilmToaster


Ψηφιοποιήστε τα films σας με το FilmToaster

Δημιουργός του FilmToaster είναι ο Αμερικανός φωτογράφος Cecil Williams και όπως λέει πρόκειται για την πρώτη συσκευή που μπορεί να ψηφιοποιήσει films διαφορετικών φορμά.

Το νέο σύστημα αποτελείται από ένα μεταλλικό κουτί διαστάσεων 15.24 x 22.86 x 15.24 εκατοστών, το οποίο εσωτερικά είναι βαμμένο μαύρο ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις και μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα LED, το οποίο παράγει φως στα 5.000Κ.

Διαθέτει πέντε διαφορετικές υποδοχές: για films 35mm, slides των 35mm και film μεσαίου φορμά 120, 220, 2-1/4″, 645, 6×7, και 6×9 και μπορείτε να το τοποθετήσετε οριζόντια ή κάθετα, για χρήση σε τραπέζι ή σε τριπόδι, καθώς διαθέτει και τρεις υποδοχές 3 – 1/4-20″.

Στο FilmToaster μπορείτε να συνδέσετε οποιοδήποτε macro φακό με διάμετρο εμπρός κρυστάλλου από 52mm μέχρι 72mm και οποιαδήποτε DSLR ή mirrorless μηχανή.

Με τη βοήθεια του μπορείτε να ψηφιοποιήσετε ένα αρνητικό σε διάρκεια 5 ή 6 δευτερολέπτων.

Δυστυχώς η τιμή του FilmToaster είναι πολύ υψηλή, καθώς πωλείται στα 1.700 δολάρια.

Αν παρόλα αυτά θέλετε να το αποκτήσετε μπορείτε να το βρείτε εδώ.

FilmToaster

FilmToaster

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography FilmToaster

Πηγή:

Imaging Resource
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    υπάρχουν “αντίστοιχες” λύσεις με πιο λίγα χρήματα, και πολλές πατέντες που φτιάχνεις μόνος σου προκειμένου να γλιτώσεις 1700Ε

    Πάντως από τους scanners η φωτογράφιση των αρνητικών είναι δραματικά πιο γρήγορη διαδικασία και με το δυναμικός εύρος και ανάλυση που έχουν οι dSLR το αποτέλεσμα ικανοποιητικό φαντάζομαι. Στην τελική μπορείς πάντα κάνει hdr λήψη (σύνθεση παραπάνω εκθέσεων) και να πάρεις όλη την πληροφορία του αρνητικού.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!