Αυτός είναι ο πρώτος φακός στον κόσμο που κάνει εικόνες 360 μοιρών με μία λήψη!

Η νέα εταιρεία Sphere Optics παορυσίασε τον πρώτο της φακό για Nikon κάμερες με F mount (DSLR), με την ονομασία Pro1.
Η εταιρεία αναφέρει ότι είναι η πρώτη και μοναδική λύση στον κόσμο, ενός φακού που προσφέρει σφαιρική λήψη 360 μοιρών.
Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι ο φακός τους έχει εξαλείψει την ανάγκη πολλαπλών λήψεων και σύνθεσης στον Η/Υ ή στην κάμερα.
O φακός Pro1 έχει βάρος 1.8 κιλά, μήκος 15 εκατοστά και μέγιστη διάμετρο 19,8 εκατοστά. Το εστιακό του μήκος είναι 1 χιλιοστά (1mm) και έχει σταθερό διάφραγμα f/8. Φυσικά, δεν έχουμε αυτόματη εστίαση και έλεγχο του διαφράγματος. Με την χρήση του F mount ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάμερες που δεν είναι Nikon, όπως οι Red.


O φακός ουσιαστικά βασίζεται στην κατασκευή ενός τυπικού φακού fisheye, με κάδρο 180 μοιρών, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιεί καθρέπτη για να επιτύχει την λήψη 360 μοιρών.
Αν ρωτάτε ποια είναι η τιμή του, αυτή δεν υπάρχει κάπου για να σας την πούμε. Ο φακός κατασκευάζεται ανά παραγγελία, στο χέρι και άρα φανταζόμαστε ότι η τιμή του είναι πολύ υψηλή. Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.
Από την άλλη αν θέλετε να κάνετε εικόνες 360 μοιρών μπορείτε να πάρετε μέρος στον μεγάλο μας διαγωνισμό για μία Ricoh Theta SC2, μέχρι τις 17 Μαΐου 2021, εδώ.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Νέο Firmware για τη Sony ZV-E1
- Κάπου στο Αιγαίο: Έκθεση Φωτογραφίας και Παρουσίαση Φωτογραφικού λευκώματος του Κώστα Δελχά
- “#My_Olympus_Riviera” των Greek Instagramers Events και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής
- 4th APOLLON B&W – HPS SALON 2023: Διεθνής Διαγωνισμός Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας (ΕΦΕ)
- Instagram: Έρχεται σύντομα επεξεργασία εικόνας με εργαλείο generative AI!
- 7Artisans: Ο νέος φακός 9mm f/5.6 είναι διαθέσιμος για pre-order!