Απελευθερώθηκαν Γάλλοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν όμηροι στην Συρία


Απελευθερώθηκαν Γάλλοι δημοσιογράφοι που κρατούνταν όμηροι στην Συρία

Οι Nicolas Henin, Pierre Torres, Edouard Elias και Didier Francois αφέθηκαν ελεύθεροι με τα μάτια σφραγισμένα και τα χέρια δεμένα.

Ο Γάλλος φωτογράφος Edouard Elias απήχθη, μαζί με τον δημοσιογράφο Didier Francois, κοντά στο Χαλέπι τον περασμένο Ιούνιο, με τους Nicolas Henin και Pierre Torres να αιχμαλωτίζονται αργότερα τον ίδιο μήνα.

Και οι τέσσερις Γάλλοι είναι καλά στην υγεία τους παρά τις άσχημες συνθήκες κράτησης τους (βρισκόταν σε υπόγειους χώρους κατά την διάρκεια της κράτησης τους) και επέστρεψαν στην Γαλλία, αφού πέρασαν τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με την “Committee to Protect Journalists” η Συρία αυτή τη στιγμή είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photojournalism photojournalist

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Comments are closed here

Subscribe to our newsletter!