H Fujifilm απέφυγε τη χρεοκωπία και αυτό οφείλεται στα καλλυντικά


H Fujifilm απέφυγε τη χρεοκωπία και αυτό οφείλεται στα καλλυντικά

Η Fujifilm έχει καταφέρει να γλυτώσει την μεγάλη κρίση του κλάδου και να επιβιώσει και αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στο ψηφιακό φωτογραφικό της τμήμα.

Ο Shigetaka Komori, CEO της εταιρείας, ανέλαβε την εταιρεία όταν ήταν σε δύσκολη θέση και αναγκάστηκε να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα κατά 500 εκατομμύρια δολάρια, να κλείσει εργοστάσια και να θυσιάσει 5.000 υπαλλήλους.

Για να καταφέρει όμως η εταιρεία να ορθοποδήσει και να μπει στον δρόμο των κερδών η Fujifilm μπήκε στον τομέα παρασκευής καλλυντικών, εξαιτίας του γεγονότος ότι η διαδικασία παραγωγής καλλυντικών έχει κοινά σημεία με την παραγωγή film.

Επιπλέον η εταιρεία ανάστησε το instax film το οποίο έφερε πωλήσεις 5 εκατομμυρίων instax μηχανών ανά έτος.

Φυσικά η ιαπωνική εταιρεία παραμένει και στο κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!