Φήμες για συνεργασία Fujifilm και Nikon αναστατώνουν την αγορά


Φήμες για συνεργασία Fujifilm και Nikon αναστατώνουν την  αγορά

Φαίνεται ότι η συνεχόμενη οικονομική κρίση στο φωτογραφικό χώρο φέρνει όλο και πιο περίεργες φήμες στην επιφάνεια.

Στην μεγάλη μάχη επιβίωσης των φωτογραφικών εταιρειών, οι ειδήσεις για προβλήματα και δυσκολίες ακόμα και για τις μεγαλύτερες εταιρείες είναι πολλές.

Η πιο πρόσφατη αναφέρεται σε μία φήμη ότι στην Ιαπωνία γίνονται προσπάθειες για να υπάρξει συνεργασία της Fujifilm με την Nikon.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα φημών FujiRumors ένας Ιάπωνας Blogger δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με πληροφορίες που βρήκε στο περιοδικό Sentaku, στο τεύχος Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτές υπάρχει μία πληροφορία ότι η Ιαπωνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες ώστε η Fujifilm να στηρίξει την Nikon (μάλλον με την αγορά μεριδίου).

Την απάντηση ήρθε να δώσει ένα άλλο site φημών, η NikonRumors, η οποία αναφέρει σχετικά ότι η είδηση είναι ψεύτικη και ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία από το αρχικό άρθρο του περιοδικού για να μπορέσουμε να κρίνουμε.

Το γεγονός είναι ότι η Nikon είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες φωτογραφικές εταιρείες στη παγκόσμια αγορά και ότι έχει μεγάλη ιστορία. Είναι σίγουρο ότι αν και το 2016 δεν ήταν μία καλή χρονιά, η Nikon είναι μία εταιρεία που έχει τον τρόπο να επιβιώσει.
Επιπλέον άρθρα που δεν έχουμε πρόσβαση στην αρχική πηγή και τα οποία στηρίζονται απλά στα λόγια κάποιου που έχει ένα blog στο internet δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε στο ελάχιστο αξιόπιστα.

Βέβαια να θυμίσουμε ότι η Nikon παλαιότερα είχε συνεργασία με τη Fujifilm, με τις DSLR της Fujifilm (Fujifilm S1) να δέχονται φακούς και flash της Nikon. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να ξανασυνεργαστούν ούτε όμως ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται.

Φυσικά όσο υπάρχουν θέματα οικονομικής φύσης, όχι μόνο για την Nikon, θα έχουμε πολλές φήμες για συνεργασίες εταιρειών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ricoh εξαγόρασε τη Pentax και ότι η Sony έχει μετοχές της Olympus.

Μένει να δούμε τι θα φέρει το μέλλον αλλά μέχρι τότε διαβάζουμε με πολύ προσοχή τις φήμες που αναδύονται (και που ίσως έχουν σκοπό και τα κλικ) και κρατάμε πολλές επιφυλάξεις για το αν θα επιβεβαιωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!